duduś 21.04.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Jaki kolor parapetów zew. daliście do okien w kolorze złoty dąb - bo chyba takich kolorów parapetów nie ma - a inny brązowy???? czy aby nie będzie się za bardzo gryzł? Co możecie doradzić - dziękuję za wszelkie podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 22.04.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Co prawda nie mam dokładnie okien w kolorze złoty dąb, ale podobny w kolorze canadian i parapetów na zewnątrz nie będę dopasowywać do okien tylko do koloru dachu - w moim przypadku dachówki w kolorze cygły i parapety będą z kształtek parapetowych w tym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 22.04.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 My mamy okna złoty dąb a dach wiśniowy. Parapety zewnętrzne wykonaliśmy z płytek klinkierowych w kolorze ciemna wiśnia (kolor to coś pomiędzy ciemną wiśnią a ciemnym brązem), takich samych jakimi obłożone są kominy i jakimi planujemy obłożyć podmurówkę. Moim zdaniem zestawienie to wygląda bardzo ładnie. Parapety wewnętrzne za to mamy bukowe, pomalowane na kolor orzechowy. Też się dobrze komponuje. Moim zdaniem do okien "złoty dąb" pasują wszelkie brązowe kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 22.04.2004 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Dziękuję za podpowiedzi- hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 23.04.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 U nas też będą klinkierowe (dach grafit; taras, cokół, kominy klinkirowe; okna, brama garażowa i drzwi wejściowe - złoty dąb). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 05.05.2004 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Do moich złotodębowych okien mam parapety brązowe - takie jak rynny spustowe. Zresztą widać to na moim albumie - kliknij domek w stopce postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 13.05.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Duzo nad tym myslałam. Okna złoty dąb, dach klasyczna czerwień, elewacja jasna wanilia. Chyba zrobię parapety ciemny braz, podbitka ciemny braz, a podmurówka płytki klinkierowe cieniowane: czerwien przechodzaca w braz, aby nawiazać do czerwonego dachu, czy to dobrze bede wiedziała na poczatku lipca. Już sie boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 13.05.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Tolu, a na podmurówkę to rozważałaś taki kamień celtycki zamiast płytek? Bo u mnie kolorystyka jest w zasadzie taka jak u Ciebie ale płytki na cokół jakoś mi tak.... nie chcą pasować....zobacz tu: http://www.relief.pl A jeszcze lepiej tu:http://www.relief.pl/index2.html i wejść w oferta i celtici napisz co sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 13.05.2004 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 ponieważ wszystkie obróbki blacharskie przy dachu będą w kolorze ceglastym to i parapety postanowiliśmy pozostawić w tej samej tonacji (dach ceglasty jasny, elewacja jasnożółta, podbitka i stolarka oczywiście "złoty dąb") ciekawe czy będzie toto bardzo głupio wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 01.08.2004 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2004 A jaki dac kolor podbitki, jeżeli okna planujemy "złotodębowe" a dach będziemy mieli kryty dachówką czarną cementową? I rynny mamy na razie zamówione również czarne.Może macie fotki zestawu w takich kolorach?pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 03.08.2004 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 RYBYMoże podbitkę zrobić w kolorze elewacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 05.08.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 Mnie sie podobają parapety zewnętrzne i wenętrzne w kolorach okien - taki desigh tworzy jakby jedną całość. Do złotego dębu nie dobierzesz w 100% parapetu zewnętrznego natomiast dobierzesz wewnętrzny - tak ale z drewna oczywiście. Natomiast podbitka powinna być dobierana do odcienia ścian tzn. nie na zasadzie dużych kontrastów ale różnica powinna być widoczna np. ściana w kolorze ecri a podbitka np. brąz - moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 05.08.2004 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 Ja mam parapety zewnetrzne cienki klienkier ciemnobrazowy, wewnetrzne kosc sloniowa (ciemne parapety we wnetrzu dla mnie za mocno przejmuja wladze w pomieszczeniu ) a podbitke mam ciemny braz tak samo jak blachodachowke na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 22.08.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Może mi ktoś podpowiedzieć jaki kolor RAL będzie najbardziej zbliżony do "złotego dębu". Chcę pomalować na taki bramę garazową, więc jak ktoś ma swoją w kolorze RAL złotego dębu poproszę o zdjęcia. pzdrAmor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 22.08.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Nasza brama jest malowana własnie z palety RAL, ale niestety nie wiem jaki byl to kolor. W każdym razie jest zbliżony. Fotka znajduje się w albumie, link poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 22.08.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 RYBY Może podbitkę zrobić w kolorze elewacji ? A nie będzie za mdło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 22.08.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Podbitkę ostatecznie zrobiliśmy w kolorze tikowym, co naszym zdaniem pasuje zarówno do okien jak i do czarnej dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 22.08.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Podbitkę ostatecznie zrobiliśmy w kolorze tikowym, co naszym zdaniem pasuje zarówno do okien jak i do czarnej dachówki. czekamy na foteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 22.08.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 my mamy dąb bagienny ale podbitka biała-skośna z lampkami:) pico bello! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 23.08.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Rozszerzę temat o kolor drzwi wewnętrznych. Okna i parapety wewnętrzne w kolorze złoty dąb, jaki do tego dobraliście kolor drzwi wewnętrnych. Najgorszy dylemat w wiatrołapie gdzie w jednym niewielkim pomieszczeniu jest okno, parapet i drzwi wejściowe w kolorze złoty dąb i drzwi do hallu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts