aniewa 20.03.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Witam! Niestety po oderwaniu folii z okien..nie podobają mi się...proszę o podpowiedź czy to tak "musi wyglądać", bo takie właśnie są okleiny, czy można to reklamować... z odległości nie widac tak bardzo ale już z 2metrów tak i drażni mnie to bardzo, ale może dlatego, że jestem kobietą ;p mój mąż mówi,że to taka okleina..ale nie wydaje mi się,żeby wszyscy tak mieli...proszę o rady ;] i jeżeli można to reklamować, to jak solidnie uzasadnić..aby przyjęli reklamację .;] zaraz będą fotki : http://img23.imageshack.us/img23/9185/26516620.jpg Uploaded with ImageShack.us pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 20.03.2013 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 http://img268.imageshack.us/img268/1304/87979964.JPG Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 20.03.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Brak podstaw do reklamacji. Jak Ci się nie podobają to kup sobie nowe w innym kolorze najlepiej jednolitym, a nie w okleinie drewnopodobnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 20.03.2013 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 dzięki za twoją opinię jednak mi się to nie podoba, bo sąsiad ma okna w tym samym kolorze lecz innej firmy i on tak nie ma wybrałam takie okna, bo podobały mi się u niego...tam jest ładna barwa..jednolita.. a u nas te jaśniejsze przebarwienia ...na żywo, mocno rzucają się w oczy ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stynia 20.03.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Wyglądają, jakby czymś je upaćkano a potem wycierano. Może to montażyści, ale przecież oni mieli folię podczas prac? Napisz, proszę, kto jest producentem tych "gepardów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stynia 20.03.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Już wiem... aniewa HEJ mY RÓWNIEŻ już zamówiliśmy okna złoty dąb a wewnątrz białe z firmy wikęd - była dobra cena za dobre okna, ale montaż dopiero za miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 20.03.2013 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 tak...i okazało się co za te trzyszybowe okna w dobrej cenie mamy ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 20.03.2013 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 my mamy wielkiego pecha z budową...jak tak dalej pojdzie to... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.03.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 (edytowane) przepraszam, ten post to żart? Co Ty chcesz reklamować? Patrzę na te zdjęcia i zastanawiam się o co Ci chodzi ?Nie masz żadnych podstaw do reklamacji - sorki Stynia - sorki, ale lepiej nic nie mówić niż pisać - wybacz za bezpośredniość - głupoty Edytowane 20 Marca 2013 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 20.03.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 (edytowane) [nie to nie żart... ..dobra, dobra.. zrozumiałam,że tak może wyglądać okleina.. .jednak nigdy wcześniej u znajomych nie widziałam takich przebarwień... u nas , na żywo widać naprawdę znaczną różnicę, są dużo jaśniejsze ..takie plamy w niektórych miejscach...i dlatego to bardzo zwraca uwagę.. żeby całość taka była, to ok..a tak jest tylko naciapkane w niektórych miejscach... ;/ no dobra moj błąd, bo wybrałam okleinę...ale fakt, nigdy takiej! jak nasza nie widziałam. ;/ co do montażystów nie mogę się przyczepić.. to ewidentnie taka okleina..tylko ramy okien jakoś mogą być jednolite? dziwne, że wszystkie skrzydła są w ciapki..dlatego tak przyciąga to uwagę Edytowane 20 Marca 2013 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 20.03.2013 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 http://img96.imageshack.us/img96/5368/okleina.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.03.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 czy kiedykolwiek widziałaś drewno i jak ono potrafi się zabarwić pod bejcą ? Drewno które nie jest jednorodne i zależnie z jakiego jego fragmentu wzięto materiał na wykonanie okna potrafi się różnić wszystkim Tak włąśnie wygląda okleina i nie jeden chciałby mieć okna tak pięknie udające drewniany rysunek słojów i kolorystykę - jest wyjście, kup brązową farbę nitro i pomaluj Masz okna w pięknej oleinie - chyba to orzech - okleinie idealnie oddającej kolorystykę prawdziwego drewna a czepiasz się Twój błąd polega na czymś innym - jeśli chciałaś mnie okna jak sąsiad trzeba było zamówić u tego samego dostawcy i w tym samym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.03.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Też pomyślałem, że może te okna były kupione lepiej/taniej niż sąsiad co często jest powodem do źle pojętego zadowolenia A tak całkiem poważnie - na rynku jest dwie lub nawet trzy okleiny złoty dąb. Jedna bardziej sękata, wyrazista (jak na skrzydle) a druga taka stonowane, żeby nie powiedzieć mdła. Do tego widzę różnicę w złotym dębie na rdzeniu karmel (wychodzi blado) a rdzeniu brązowym. Zdarzyło mi się kiedyś mieć od producenta złoty dąb na oknach inny, na dokladanym poszerzeniu inny. Po prostu były to dwie różne partie materiału (okna i poszerzenia).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 21.03.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Witam Co do przebarwień na podstawie zdjęć to ciężko się wypowiadać ale ... okleiny, które są stosowane do okleinowania profilu produkowane są w szerokości pomiędzy 1000 a 1500 mm i z tej szerokości cięte są paski więc nie ma szansy aby uzyskać jednolity kolor/wzór jest to całkowicie normalne. Ale ... jest jedna drobna kwestia - okleiny tego typu - Renolit itp - przy "przegrzaniu" zostają "wyświecone" - najłatwiej można to zaobserwować na drzwiach stalowych z ramkami łukowymi. Co nie zmienia kwestii reklamacji - nie będzie ona zasadna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 21.03.2013 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 dzięki za odzew..okna rzeczywiście ładne.. ale właśnie przez to,że są "sztuczne" a nie drewniane..myślałam,że mimo..iż będą na nich sęki widoczne, to pokryte będą jednolitym kolorem...a tu zonk..ciapki jasne i to mnie drażni..ale widzę,że muszę zaakceptować :/ może dlatego się tak czepiam, bo plastik nigdy drewna nie będzie dobrze udawał...mam nierównomiernie pomalowane krokwie drewniane i naturalne drewno wygląda pięknie,...ale te okna kiepskawo..no coż... powiem jednak szczerze, ze gdybym wiedziała wcześniej..ze tak to będzie wyglądać, nie zdecydowałabym się na nie, lecz na białe ...a kolor to złoty dąb ;] pozdrawiam. dzięki. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 23.03.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Producenci stają na głowie aby na plastiku odzwierciedlić widok naturalnego mocno przebarwionego drewna i chyba w najśmielszych snach im się nie śniło że ktoś może to teraz chcieć reklamować. Podobne absurdalne żądania pojawiają się przy wysokiej klasy podłogach laminowanych. Generalnie zasada jest taka że im droższy panel tym lepiej imituje drewno i tu podobnie jak u Ciebie miałem problem z klientem. Cała rodzina twierdziła iż przy panelu za 100 zł efekt kolorowych desek jest nie dopuszczalny... Oczywiście reklamacja poszła do Niemiec do producenta na którą przyszła paczka czekoladek dla klienta i oczywiście odmowa wymiany towaru. Efekt był podobny jak ten tutaj. Nie wspomnę już o montażyście klienta który twierdził że to towar absolutnie pozaklasowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts