jutlandia 21.03.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Witam, poszukuję firmy (północne okolice Lublina), którą ktoś może polecić na wykonanie izolacji fundamentów. Dom ok. 100 m2, wybudowany w latach 60tych, więc po odkopaniu mogą być niespodzianki, stąd poszukuję Fachowców przez duże F... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodeek 22.03.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Witam. A gdzie konkretnie znajduję się budynek? Być może będę mógł coś poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.03.2013 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Pytanie raczej czy Ty na pewno potrzebujesz az takiej firmy?Co jest tak trudnego w tej izolacji ze nie poradzi sobie ogarnieta ekipa odpowiedzialna za wykonanie takiej izolacji?Zaloz moze watek, zalinkuj i zobaczymy wspolnie czy nie da sie tego rozwiazac w latwiejszy sposob.Ale skoro chcesz: prosze bardzo tyle ze to firma z Warszawy wykonujaca raczej... wieksze i trudniejsze izolacje niz izolacja fundamentow w domku:Nomos-Bud Adam Durka 603716600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 23.03.2013 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Dzięki! firma nie musi być z "pierwszej krajowej 10tki" - mam po prostu przykre wspomnienia z generalnego remontu, które nie dają o sobie zapomnieć przy użytkowaniu domu... "ogarnięta ekipa" - to jest coś o czym marzę! co tu kryć - ja się nie znam, ale w domu jest za dużo wilgoci, nie robiliśmy odkrywania fundamentów, ale przynajmniej przy części jest odłażący styropian za który dostaje się woda. Dom w gminie Niemce - 15 km od centrum Lublina, więc zakładam, że jakaś firma się znajdzie... fighter1983 - wybacz nieobeznanie - założyć wątek - jaki? bo ten już założyłam - jakoś inaczej szukać? dawno nie uczestniczyłam w FM, ale czas na powrót! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.03.2013 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 (edytowane) piszac zaloz watek mialem na mysli nazwe tematu w sensie.... mam problem z : ... woda w piwnicy, podciaganie kapilarne, itp... bo tu to Ci wejda firmy ktore beda chcialy to zrobic a nie doradzic jak to zrobic No i wlasnie napisz i podaj maksimum szczegolow, z czego byl budowany budynek, gdzie dostaje sie woda, jakie masz warunki gruntowe, czy podpiwniczony czy nie, czy chcesz docieplic czy nie, czy izolacje poziome trzymaja, w sensie czy wilgoc nie zasuwa po scianie do gory (podciaganie kapilarne), jak masz zdjecia to wrzuc. Im wiecej szczegolow podasz tym lepiej o izolacjach pionowych kiedys ciachnalem taki dosc obszerny prawie artykul w tym watku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?133866-Izolacja-pionowa-fundament%C3%B3w-papa-! jak masz czas to poczytaj od poczatku, pozniej sie wylaczylem, ja nie mam sily walczyc z ludkami ktorzy kleja eps, siatkuja go i smaruja jakim mazidlem. Napisalem mozliwie najdostepniej jak umialem o wykonaniu izolacji pionowej i ociepleniu fundamentow. Jezeli chodzi o zatrzymanie wody podciaganej kapilarnie: damy rade to opisac akurat jakos nie trafil sie watek do popisania Edytowane 23 Marca 2013 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.03.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 a nie mowilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts