Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

poszukuję firmy (północne okolice Lublina), którą ktoś może polecić na wykonanie izolacji fundamentów.

Dom ok. 100 m2, wybudowany w latach 60tych, więc po odkopaniu mogą być niespodzianki, stąd poszukuję Fachowców przez duże F...

Pytanie raczej czy Ty na pewno potrzebujesz az takiej firmy?

Co jest tak trudnego w tej izolacji ze nie poradzi sobie ogarnieta ekipa odpowiedzialna za wykonanie takiej izolacji?

Zaloz moze watek, zalinkuj i zobaczymy wspolnie czy nie da sie tego rozwiazac w latwiejszy sposob.

Ale skoro chcesz: prosze bardzo tyle ze to firma z Warszawy wykonujaca raczej... wieksze i trudniejsze izolacje niz izolacja fundamentow w domku:

Nomos-Bud Adam Durka 603716600

Dzięki!

firma nie musi być z "pierwszej krajowej 10tki" - mam po prostu przykre wspomnienia z generalnego remontu, które nie dają o sobie zapomnieć przy użytkowaniu domu... ;-) "ogarnięta ekipa" - to jest coś o czym marzę!

co tu kryć - ja się nie znam, ale w domu jest za dużo wilgoci, nie robiliśmy odkrywania fundamentów, ale przynajmniej przy części jest odłażący styropian za który dostaje się woda.

Dom w gminie Niemce - 15 km od centrum Lublina, więc zakładam, że jakaś firma się znajdzie...

fighter1983 - wybacz nieobeznanie - założyć wątek - jaki? :-) bo ten już założyłam - jakoś inaczej szukać? dawno nie uczestniczyłam w FM, ale czas na powrót!

pozdrawiam

piszac zaloz watek mialem na mysli nazwe tematu :) w sensie.... mam problem z : ... woda w piwnicy, podciaganie kapilarne, itp... bo tu to Ci wejda firmy ktore beda chcialy to zrobic a nie doradzic jak to zrobic :)

No i wlasnie napisz i podaj maksimum szczegolow, z czego byl budowany budynek, gdzie dostaje sie woda, jakie masz warunki gruntowe, czy podpiwniczony czy nie, czy chcesz docieplic czy nie, czy izolacje poziome trzymaja, w sensie czy wilgoc nie zasuwa po scianie do gory (podciaganie kapilarne), jak masz zdjecia to wrzuc. Im wiecej szczegolow podasz tym lepiej :)

o izolacjach pionowych kiedys ciachnalem taki dosc obszerny prawie artykul w tym watku:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?133866-Izolacja-pionowa-fundament%C3%B3w-papa-!

jak masz czas to poczytaj od poczatku, pozniej sie wylaczylem, ja nie mam sily walczyc z ludkami ktorzy kleja eps, siatkuja go i smaruja jakim mazidlem.

Napisalem mozliwie najdostepniej jak umialem o wykonaniu izolacji pionowej i ociepleniu fundamentow.

Jezeli chodzi o zatrzymanie wody podciaganej kapilarnie: damy rade to opisac :) akurat jakos nie trafil sie watek do popisania

Edytowane przez fighter1983