Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie baterie do łazienki?

Eliaszek

Recommended Posts

Witam wszystkich,

jestem nowy na forum. Właśnie urządzam mieszkanie i mam pytanie odnośnie baterii - czy lepsze na podczerwień czy tradycyjne? Czy ktoś z Was ma w domu może baterie dwustopniowe, które pozwalają na oszczędzanie wody i mniejsze rachunki - czy to naprawdę się sprawdza?

Będę wdzięczny za porady,

pozdrawiam

My mamy wiedzieć, co jest dla Ciebie i Twojej rodziny wygodniejsze? :)

Ja bym dał tradycyjną. To Twoja łazienka, Ty dbasz o jej czystość, Ty decydujesz, jak duży strumień wody puszczasz, Niektóre mieszacze mają w głowicy taki przycisk, który blokuje przed przesunięciem na pełny strumień i tylko gorącą wodę. Ale ostatecznie i tak to Ty i rodzina z tej wody korzystacie.

Podczerwień, to raczej w publicznych, gdzie korzysta bardzo wiele osób, więc im mniej dotykają, tym higieniczniej. I korzystają tylko do mycia rąk. Napełnienie kubka do spłukania ust, czy też napełnienie umywalki w celu namoczenia jakiegoś drobnego prania wymaga trzymania ręki w zasięgu czujnika.

Byłem w hurtowni i polecili mi DELFINA. Szczerze to nie znam się za bardzo, z zawodu jestem ksiegowym. Chyba dosyć popularne? Cena też w porządku, możecie mi coś o nich więcej powiedzieć, jesteście z nich zadowoleni?

Hej, nie słyszalam o takiej baterii mówiąc szczerze. My zakupiliśmy baterie

[reklama]

o jakości przekonywać może 12-letnia gwarancja. Od dwóch lat nic się nie dzieje, a wzięliśmy ze względu na bardzo zakamieniałą wodę. Myślę że jako dobrą firmę mogę polecić wlasnie Vado.

Edytowane przez edde

• 1 month później...

Witam , ja też w sprawie baterii ;) Mam 3 rozszalałe maluchy w domu i nie ukrywam, że już nie wyrabiam z porządkami, w łazience chcemy zainstalować taką baterię:

http://www.grupa-sbs.pl/katalog-baterie-delfin_vivia_bateria_umywalkowa_stojaca_40-p6i1378.html

Tylko mam tutaj pytanie: czy nie lepiej zainstalować baterię taką samą , ale chrom (co nie będzie widać tych małych paluszków?)? Skłaniam się do tego, z drugiej strony jak z wytrzymałością tych chromowanych ktoś może coś polecić? :)