Redakcja 22.03.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Wiosna przyszła, lecz jej nie widać. Wiosenni poeci, pomóżcie krótkim wierszykiem zachęcić Wiosnę, by zechciała wyjść z ukrycia. Dla poetów przesyłka z Muratora (prosimy o adres jako prywatną wiadomość do: Redakcja. Temat: Wiosna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gustavv 22.03.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Rano człowiekowi rymy jakoś trudniej do głowy przychodzą... ale co tam, niech się ludzie pośmieją z mojej Twórczości Gdybym z Zimą miał żyć w zgodzie, stawiał bym dom swój na lodzie. Jednak wiosna mi się marzy, która słońcem nas obdarzy. Wiosno miła, Wiosno ciepła, przegoń Zimę aż do piekła. Spraw by Słońce mocno grzało, by się dobrze budowało. Z Muratora wielkim wkładem, Dom nasz stanie się przykładem, Jak planować i budować, by na starość nie żałować. Wiosno, proszę raz ostatni, wyrwij nas z zimowej matni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 22.03.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Wiosno! Przybądźże wreszcie do nas, porzuć telewizję- tam politycy ciągle kreślą swoje wizje,Polskę "wyspą zieloną" dawno już ochrzcilii wiośnie geografię tymże pomylili.Grenlandia wszak od wieków jest Wyspą Zieloną,tam śniegi w marcu, kwietniu normą ustaloną.My tu nie żadna wyspa - niech będzie jak było,słońce, mało opadów, cieplutko i miło.Przybywaj, bośmy stęsknieni - nie dawaj się prosić,my już nie chcemy zimy, tylko domy wznosić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 22.03.2013 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Piękne, ale ciągle sypie śnieg za oknem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OjStary 22.03.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 . ......... poeci, pomóżcie krótkim wierszykiem zachęcić Wiosnę ........ Czy poeta pisze na kompie, na maszynie czy za pióro chwyta, Wiosna go ani o termin ani o pozwolenie przyjścia nie pyta Czy poeta pisze ze złością, z uśmiechem czy też z łezką w oku, Wiosna i tak się pokaże gdy tylko będzie chciała - tak jak co roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 22.03.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Wiosno nasza zimna, Wiosno nasza szara, Przykrości nam robisz co nie miara ! Nie rozpieszczasz Nie ułatwiasz Plany budowlane nie jednemu gmatwasz Miałaś być już tydzień temu Płakać się już chce nie jednemu Wiosno daj nam już budować Zimę czas do szafy schować ! A jednak coś wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pniowek 23.03.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 puć że ku mnie niech cię ucałujętwą siostrę natrętnąrozpalę !puć że ku mnie a pod stopy twe naręcza kwiatów wyścielępoczujesz się jak Panijak królowa co boso między źdźbła trawy pierwiosnki sadziotworzę swe serce nich zeń słońce wyskoczyi ocali nas od nocy chłodua w nas niech rozpali śpiew ptaszyn co szczebiocąpuć że Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 25.03.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Przyjdźże wiosno ma ukochana to postawię Ci szampana.A jak szybko skopiesz zimie tyłekTo postawię piwa 5 baryłek.Jak topnienia śniegu czas bedzie krókiTo dorzuce Ci 2 litry wódki.Cóż jeszcze wiosno mogę Ci dać?Nie chcę Cię wcale rozpijać,Chcę pozbyć się wreszcie z nosa gila I rozpalić na łące w słońcu grilla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 26.03.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Wiosno! Nadziejo nasza! Myśl o Tobie twarz uśmiechem okrasza, Gdy mróz i śnieg niczym niemiły gość Dają nam coraz bardziej w kość. Tyś sprzymierzeńcem inwestora każdego, Twoich ciepłych podmuchów spragnionego Więc przychodź szybko, ładnie prosimy - Bo mamy już dość tej wiecznej zimy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 26.03.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Ni do parku, ni na lody,dość już mam tej złej pogody.Iść do pracy nie mam chęci,wszyscy wkoło są zmarznięci.Na budowę jest już czas,a tu zima drażni nas.Choć się boję wysokości,to na zimę brak juz złości.Wejdę na dach mego domu,używając mikrofonui w imieniu wszystkich w mieście,krzyknę wiośnie - PRZYBĄDŹ WRESZCIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 28.03.2013 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Takie piękne wiersze. Co z tą wiosną? Dodajemy Nagrodę Bociana - dla tego, kto pierwszy zobaczy bociana w tym roku i zamieści na forum zdjęcie tegoż. Czekamy wciąż na wiersze wiosennych poetów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 28.03.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Wczoraj widzialem bociana ale nie wiedzialem, ze zdjecie bedzie potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.03.2013 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Jaka wiosna? O co chodzi? Mnie tam zima wszak nie szkodzi Niech nam dalej tu króluje Białym śniegiem obsypuje Tęgim mrozem niechaj trzyma Święta będą super, prima Biało wszędzie, mroźno wszędzie Niech na zawsze już tak będzie Niech epoka lodowcowa Dalej trzyma nas w okowach Strach pomyśleć co to będzie Gdy ta zima wnet odejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 05.04.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Bardzo dziękuję za poradniki! Szczególnie przydatny dla mnie ten o nawierzchniach wokół domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts