rafałek 21.04.2004 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Komin systemowy obłożony płytkami klinkierowymi - czu to dobry pomysł, czy nie będą odpadać? Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karmanquk 21.04.2004 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Witam Z tego co widziałem, to w większości sytuacji odpadają. Nie znam się na zaprawach, bo może to ich wina. Tu raczej do powiedzenia więcej będą mieli budowlańcy. Ja mówię to co widzę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 21.04.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Duże róznice temperatur zwłaszcza w zimie: nawet 100 st (przy pełnym nasłonecznieniu i mrozie w nocy) skazują takie rozwiązanie, nawet przy zastosowaniu wysokoelastycznych klei na niepowodzenie, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 22.04.2004 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 W jakiś folderach widziałęm takie kominy obłożone taką biby dachóką... wygląda to jak rybia łuska. Może to jest dobre rozwiązanie? Ile może to kosztować i co to jest? Może ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 22.04.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 U nas klinkier na kominach Schiedla bezproblemowo przetrwał zimę i upały. Myślę, że trwałość takiego rozwiązania zależy od jakości kleju, fugi i samej płytki. Zupełnie tak samo, jak trwałość obłożonych klinkierem słupków w niektórych płotach. Przecież nie na wszystkich płytki odpadają, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 22.04.2004 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Ja mam wątpliwości więc zrobię pod dachem płytę, a komin tylko otynkuję i pomaluję albo na biało (będzie łądnie wyglądał na brązowym dachu) albo na brązowo...Z eksperymentami poczekam. Jak nie to może kiedyś obuduję połówkami klinkieru - te chyba nie odpadną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts