adikas 22.03.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Witam! Mam już pozwolenie na budowę. Projekt PZT zawiera też oczyszczalnię z drenażem.Teraz chcę się budować i zmienić miejsce i rodzaj oczyszczalni na aktywną ze złożem itd (BIO-DUO).Wiem, że oczyszczalnie robi się na zgłoszenia, ale w moim przypadku, jeśli to już zostało "opieczątkowane" i prawdopodobnie też uzgodnione w ZUD-zie i kto wie gdzie jeszcze, to czy mogę od tak sobie zmienić miejsce instalacji, czy muszę robić nowy projekt z uzgodnieniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 23.03.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 (edytowane) Ja budując w projekcie miałem szambo szczelne. W trakcie zmieniłem zdanie i postanowiłem montować oczyszczalnie drenażową. Zadzwoniłem do starostwa, wydział budownictwa. Gość powiedział ze należy złożyć zgłoszenie i to wystarczy. Do zgłoszenia oczywiście kopia mapy zasadniczej z wrysowaną oczyszczalniąNastępnie zmieniłem zdanie i postanowiłem zrobić oczyszczalnie biologiczna ze studnia chłonna. Znowu telefon. Gość powiedział ze należy złożyć podanie o wycofanie poprzedniego zgłoszenia i złożyć ponowne zgłoszenie na prawidłowe prace. Tak tez uczyniłem. Dom mam odebrany, mieszkam i w papierach wszystko jest w porządku. Edytowane 23 Marca 2013 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adikas 23.03.2013 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 OK, czyli najlepiej zadzwonić do urzędu miasta. Może się uda na zgłoszenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts