tomekwa 22.03.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Mam projekt konstrukcji z dokładnym opisem uzytej stali. Poszczególne elementy są podzielone i rozrysowane. Dla każdego jest zestawienie stali. Przymierzam się do zamówienia ale nie wiem czy wystarczy zliczyć kilogramy czy też dodatkowo metry? A może przeliczyć osobno kazdy element? Czy zamówić z wagi a jak kilka prętów zabraknie to wtedy sie martwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 22.03.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) Stal zamawia się na kg. Wystarczy jak zsumujesz wagę elementów. Oczywiście oddzielnie podajesz wagę każdego rodzaju prętów i drutów. Edytowane 22 Marca 2013 przez Crazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 22.03.2013 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 To już sobie zsumowałem ale nie byłem pewien czy to wystarczy.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 22.03.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) EDIT: napisałem nieprawdę Edytowane 22 Marca 2013 przez imrahil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 23.03.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 U mnie murarz rzucił okiem na projekt i wymiary i powiedział ile sztuk fi 6 i fi 12 chce, odcinki odpowiednio 6 m i 12 m, i w sumie to się zgadza mniej/więcej z tym co zestawienie materiałów w projekcie podaje; przeliczyłem to sobie na kg stosując znaleziony w sieci przelicznik z tego linka - http://stalexpert.pl/przelicznik - i faktycznie się zgadza;inna sprawa jak to w praktyce wyjdzie hehe, bo przez tą "wiosnę" cholerną to jeszcze czekam na rozpoczęcie całego tego cyrku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 24.03.2013 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) U Ciebie też stal taka droga? Edytowane 24 Marca 2013 przez tomekwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 24.03.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Przy zamawianiu stali nie trzeba podawać kg - wystarczy szt danych prętów. Zestawienie w projekcie w kg może być mało pomocne, bo może się tak zdarzyć że powstanie dużo odpadów. Najlepiej przeanalizować jakie długości zaspokoimy z danego odcinka 12 m i to przeliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 24.03.2013 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Ale takie zestawienie to masa liczenia "na piechotę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts