Butangero 22.03.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Mam zamiar zrobić pomieszczenie na bilard jak najtańszym kosztem.Kolor zielony. Zbudowane jest z cegły i tynku z zewnątrz. W środku został skuty tynk ( raczej sam odleciał) i mam zamiar zrobić nowy. Do pewnej wysokości została położona jakaś gładź ?, ale wydaje mi się to za duży koszt kłaść na całej powierzchni i dlatego pomyślałem nad cementem 2 kategorii. Pytania *Cement czy dalej robić gładzią *Czy kolor ścian będzie jednolity w przypadku zamiany *Czy będzie się trzymać *Jaka mieszanka zaprawy tynkarskiej będzie odpowiednia do takiej cegły (1950 ) cement:wapno: piasek 1:2:9 ???? Jak coś pomyliłem to w nazewnictwie to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 23.03.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Butangro: pytanie podstawowe:- czy ściana jest wilgotna? Stawiam że tak...- czy musi być zrobiona tynkiem c/w w całości, czy części?- czy może lepiej wydobyć fakturę cegły i jej urok - co oznacza skucie pozostałych fragmentów tynku gładzi do cegły lub wkomponowanie tej cegły w to co jest w w niezłym stanie...Jeżeli chcesz robić tynki to: cement biały bez dodatków - jakiś z rzetelnego składu nie z castoram czy innych takich sklepów i 1 : 3 : 9 lub 1 : 3 : 8 . Możesz pocyganić na cemencie bo zwykle jest on nieco mocniejszy marka typowa dla białego to 52,5 a nie 32,5 . Zwiększenie ilości wapna powinno zapewnić nieco lepszą plastyczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Butangero 24.03.2013 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Zależy w którym miejscu jest wilgotna. Czy to coś zmienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 24.03.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Taaak, pewnie że zmienia - bo tak naprawdę będziesz wiedział czy masz jakąś izolacją, czy n.p. musisz użyć nieco innych lepszych materiałów etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Butangero 25.03.2013 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Wszystko wiem.Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts