Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Amberline czy oknoplast co wybrać - wasze opinie

Recommended Posts

Witam.

Mam pytanie, do wyboru dwie firmy amberline i oknoplast cena podobna, amberline około 1000zł taniej, okucia WINK HAUS activPilot, 5 komorowe, dwie szyby profil Swingline - oknoplast ten sam profil Orion Plus okucia Maco dESIGN+

profile takie same tylko fabryki składające inne, okucia lepsze według mnie stosuje amberline

oknoplast znany opinii dużo

amberline ma mniej opinii prawie zero - może i dobrze wnioskuje żę jeżeli ktoś kupi dobre okno i jest zadowolony nic nie pisze a kupi okno coś nie tak to od razu smaruje:)

często ja odpowiadam na innych pytania teraz sam jestem ciekaw opinii ekspertów w tej dziedzinie

profil, szyby - takie same

ciepła ramka, uzupełnienie wrębu okna na dole - każdy daje to w standardzie

którą firme wybrać

z tego co wiem to amberline to dobra firma. Dobrze wykonane okna. A ze opinii nie ma za dużo to też efekt tego że jest to lokalny producent. A oknoplast ma ludzi którzy sztucznie napędzają opinie o ich produktach więc stąd można więcej znaleść informacji o nich.

I bardzo dobrze wnioskujesz, że jeśli nie piszą o nich źle to można im zaufać. A tego tysiąca przeznaczyć na wyjazd majowy np. ;)

Pozdro

z tego co wiem to amberline to dobra firma. Dobrze wykonane okna. A ze opinii nie ma za dużo to też efekt tego że jest to lokalny producent. A oknoplast ma ludzi którzy sztucznie napędzają opinie o ich produktach więc stąd można więcej znaleść informacji o nich.

I bardzo dobrze wnioskujesz, że jeśli nie piszą o nich źle to można im zaufać. A tego tysiąca przeznaczyć na wyjazd majowy np. ;)

Pozdro

dzięki za odp

też tak myślałem ale chciałem się upewnić, w turku jest punkt gdzie można kupić veke składaną przez amberline, podejście do klienta mają dobre, pytałem jak montują okna i według mnie wszystko ok ale na ten temat wypowiem się po ich montażu, serwis blisko

chyba nikt nic negatywnego nie napisze

myśle że nie ma się co zastanawiać

nie ma co przepłacać za nazwe faktycznie lepiej na majowe przeznaczyć :)

pozdro

nie jestem znawcą tematyki okiennej, ale pozwolę sobię wtrącić swoje trzy grosze....osobiście uważam że dobry produkt nie wymaga nagłośnienia...reklamy w mediach itd....ten tysiączek rożnicy to dokładnie tyle, co firma dolicza każdemu klientowi za reklamę....był czas , że starałem się .....reklama w mediach...na Budmie....teraz wiem że najlepszą reklamą jest, gdy sąsiad powie sąsiadowi że to dobry produkt i dzięki temu klientowi pozostaje tysiączek w kieszeni..,..

nie mogę spać i tak przeglądam maile i znalazłem wycenę firmy oknoplast cena 17 959.00 100% wpłaty ale niżej jest suma za montaż 2 230.00 czyli przepraszam za wprowadzenie w błąd wycenę robiłem w styczniu a zamawiać będę na początku kwietnia i zapomniałem o tym montażu teraz szukałem bo będę podpisywał umowę i różnica jest dużo większa bo w sunday za okna amberline zapłacę około 16900 z montażem a w oknoplast ponad 20000

różnica około 3000zł duża i nie duża jak wiesz że produkt za który płacisz jest dobry , porównywalny to różnica bardzo duża

chce kupić okna które posłużą mi długo dla tego nie byłem pewien co do amberline ale ich okna wydawały się bardzo dobre, opinii nie ma negatywnych więc nie ma się nad czym zastanawiać , szukałem po sieci też nic nikt negatywnego nie pisze więc myślę że to dobry wybór

...........A ze opinii nie ma za dużo to też efekt tego że jest to lokalny producent...............

Nie taki lokalny, to nie jest jakaś mała fabryczka. Punkty sprzedaży chyba w każdym województwie. Po prostu za mało się reklamują w stosunku to innych producentów.

Złych opinii nie widziałem, producenta śmiało można polecać.

Powiedzmy, ze jako "starszy stażem" kolega z forum dodam od siebie:

- nie pamiętam złych wpisów na Amberline. A trochę podczytuję różne fora:)

też szukałem i nic nikt nie pisze, to spokojnie zamawiam i jest ok

w dzisiejszych czasach lepiej poczytać i poszukać opinii, firm jest mnóstwo dlatego jak ktoś będzie szukał to na temat amberline opinie ma

• 3 weeks później...
Ja w tym roku zakupiłam komplet okien do domu z Amberline.Ładnie się prezentują,3 szybowe, profil Veka ,ciepła ramka ,dodatkowa uszczelka.Cenowo wyszły o 2 tyśki mniej niż Sucko ,czy inne znane.Też nic o tej firmie nie wiedziałam,skuśiła mnie cena,obsługa w sklepie i wygląd okien.:yes::yes:

Ja w tym roku zakupiłam komplet okien do domu z Amberline.Ładnie się prezentują,3 szybowe, profil Veka ,ciepła ramka ,dodatkowa uszczelka.Cenowo wyszły o 2 tyśki mniej niż Sucko ,czy inne znane.Też nic o tej firmie nie wiedziałam,skuśiła mnie cena,obsługa w sklepie i wygląd okien.:yes::yes:

I z tej radości znalazłam to forum i przeszłam proces rejestracji tylko po to by napisać jeden pean pochwalny i zniknąć na zawsze. Nie ma to jak profesjonalny marketing ;) ;) ;)

• 2 weeks później...
I z tej radości znalazłam to forum i przeszłam proces rejestracji tylko po to by napisać jeden pean pochwalny i zniknąć na zawsze. Nie ma to jak profesjonalny marketing ;) ;) ;)

pewnie, że podejrzane,ale ostatnio też miałem spotkanie z klientem na budowie i powiedział, że obiecano mu dodatkowy rabat, jeśli wypowie się pochlebnie po montażu,jednakże pod warunkiem, że będzie zadowolony...nie wiem, czy chodziło akurat o Amberline, ale nie wszystkie wpisy muszą być "oszukane"...sam skorzystałem z oferty Amberline i jestem zadowolony. Okna na okuciach ukrytych, profil Alphaline90, szyba Ug=0,5, ciepła ramka, i jest ok. więc polecam. nie twierdzę, że są najlepsi...klient decyduje, co mu najbardziej odpowiada...wpisu nie robiłem, ale " szeptaną " reklamę mieli za darmo...

• 1 year później...

Amberline ma dobre profile ale gorzej z jakością wykonania

Mam te okna już jakiś czas

Jedno okno reklamuje od pół roku i tylko obiecanki słyszę

Nie traktują poważnie klienta To nie jest profesjonalna firma która jak coś nie gra to przyjeżdża załatwia sprwawę i zapominasz .

Bujam się już nimi pół roku

Partacze

• 11 months później...
Ja tez chcę wyrazić swoją opinię na temat okien Amberline. Przed zakupem okna oglądaliśmy w sklepie i u znajomych, którzy chwalili zakup, ale większość okien które zakupili to nieotwierane fixy. Zamówiliśmy i nasze okna zostały zamontowane w czerwcu, od września nie można było już zamknąć do końca klamki, zgłosiliśmy i po wizycie monterskiej okazało się że drzwi balkonowe są wypaczone i że nadają się do wymiany. U znajomych pojawił się ten sam problem. Zobaczymy jak się to dalej rozwinie.