flamee 23.03.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 witam, mam takie pytanko, czy do tynkow brac ekipe czy wlasnymi silami to zrobic?Dlatego stawiam to pytanie bo za ok 500m2 tynkow wychodzi cena z materialem ponad 10,000zl a za ok 8,000zl z fv mozna kupic fajny agregat putzmeister mp25 lub pft a majac jakies pojecie o budowie zrobic to samemu, a do tego znajomi za chwilke tez beda na etapie tynkow i mozna by to jeszcze u nich wykorzystac a przy okazji zarobic na uslugach w wolnym czasie.Co o takim pomysle myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 23.03.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 "majac jakies pojecie o budowie zrobic to samemu" Zależy jakie masz to pojęcie Ale jak czujesz się na siłach, to dlaczego nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 23.03.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 flamee: powiem tak - znam osobiście faceta, który będąc lakiernikiem samochodowym kładzie tynki (zewnętrzne) tak że mucha nie siada, z wewnętrznymi (gładzie i inne) też da sobie bez pudła radę. Znam gościa, co jak samemu sobie położył mineralkę na swoim domu i stodole to ludzie zaczęli go prosić by i im też zrobił...Jest jedno ale: ty musisz być pewny swojej wiedzy i umiejętności, to raz, dwa umieć pytać innych co zrobić jeśli coś nie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 24.03.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 i jeszcze kogoś kto Ci najpierw pokaże jak robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 25.03.2013 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 flamee, każdy fachowiec zaczynał od tego samego. A ty będziesz lepszy. Nie będziesz uczył się na innych tylko na sobie, a dopiero potem zaczniesz brać za to pieniądze.Co z tego że firmy działają od lat jak zwykle mają ludzi w rotacji 1-3 miesiące i biorą następnych.Jeśli masz smykałkę do robótek ręcznych bierz się za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 25.03.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 (edytowane) ponad 10 tys za 500 m2 to dużo ja z tą powierzchnią zmieściłem się w 8500 zł , zleć to lepiej komuś bo tynkowanie to cieżka robota, takie jest przynajmniej moje zdanie, ekipa wpadnie machnie to w tydzień a ty bedziesz sie grzebał z tym "trochę" dłużej nie to że zniechęcam ale kupując agregat zostanie w kieszeni 2 tys, nie oszczędzasz za wiele Edytowane 25 Marca 2013 przez pablomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierczek 25.03.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Tynkowanie to akurat ostatnia rzecz, której bym się podjął samemu. Potrzebnych jest do tego kilka osób, które wiedzą co i jak to zrobić. Robota pójdzie szybko i sprawnie. Wiadomo - taniej jest zrobić wszystko od A do Z, ale tynki i dach to akurat elementy, gdzie ciężko podołać w pojedynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz19772 25.03.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 W zeszłym roku sam ociepliłem sobie dom....Sam przygotowałem podłoże, przykljiłem styro, położyłm siatkę, tynk itp itd.......O pewne sprawy pytałem tu na forum..Wiele razy mi odpisywano :daj sobie spokój, zostaw to, nie jesteś w stanie tego zrobic.....GÓWNo PRAWDA--------jak się chce i ma się troszkę smykałki wszystko idzie samemu zrobic.......Dasz radę bo to jest banalnie proste a i daje dużo przyjemności..Trzymam kciuki .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 25.03.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 no nie zgodze się kolego z tobą, u mnie tynki robiło 8 osób, myślę żeby sprawnie to szło to potrzeba przynajmniej osoby do obsługi agregatu (wrzucanie cementu wapna piachu) druga osoba do narzucania i trzecia do ściągania, ocieplenie domu to popierdółka w porównaniu z ociepleniem styropianem, miałem oko na moją ekipę od tynków cały czas i jak bym miał pracować na budowie to tynki omijał bym szerokim łukiem sam zrobiłem przydomową oczyszczalnie i zabudowę poddasza z ociepleniem i to da się samemu zrobić ale tynków broń boże nie ruszaj samemu, potrzeba do tego kilka osób i to z wprawą przy takiej robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 26.03.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 "majac jakies pojecie o budowie zrobic to samemu" Zależy jakie masz to pojęcie Ale jak czujesz się na siłach, to dlaczego nie? lałem niedawno posadzkę pod Kutnem i chłopak pierwszy raz robił tynki u siebie.w miarę to mu wyszło.ojciec murarz pokazał mu parę razy o co chodzi a pozniej przychodził po pracy zobaczyć jak chłopakowi idzie.ja jednak nie proponuję robić samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz19772 26.03.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 no nie zgodze się kolego z tobą, u mnie tynki robiło 8 osób, myślę żeby sprawnie to szło to potrzeba przynajmniej osoby do obsługi agregatu (wrzucanie cementu wapna piachu) druga osoba do narzucania i trzecia do ściągania, ocieplenie domu to popierdółka w porównaniu z ociepleniem styropianem, miałem oko na moją ekipę od tynków cały czas i jak bym miał pracować na budowie to tynki omijał bym szerokim łukiem sam zrobiłem przydomową oczyszczalnie i zabudowę poddasza z ociepleniem i to da się samemu zrobić ale tynków broń boże nie ruszaj samemu, potrzeba do tego kilka osób i to z wprawą przy takiej robocie Masz rację........ jeżeli ściana ma jedną powierzchnię i nigdzie jej nie idzie podzielić to samemu nie ma takiej możliwości aby wytynkować.(gdzieś w końcu zaschnie)......Ale jeżeli "cwano" podejdziesz do tematu i podzielisz sobie ścianę na pewne etapy to nie ma żadnego problemu.... Ścianę można dzielić taśmą, kolorami tynku, grubością styropianu, boniami, sztukaterią ..........jest wiele wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 26.03.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 wydac na agregat tak jak to kolega napisał 8000 tys przy całkowitym koszcie tynkowania 10 tys to słomiany interes, namęczysz sie jak głupi i niewiele zaoszczedzisz, samemu to można inne rzeczy robic ale nie tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 27.03.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 u mnie tynkarzy było 2 z agregatem, dom 200 metrowy zrobili niecałe 2 tygodnie, tylko że tynki były gipsowe z worka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszmsaker 28.03.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 a u mojego brata w domu ponad 300 m był jeden tynkarz z agregatem, i zrobił tynki jak szkło i idealnie proste więc samemu się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 28.03.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 jak sie robi całe życie to sie w końcu nauczył smemu robić, amator sam nie da rady, lepiej na czymś innym zaoszczedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 21.08.2013 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 nie ma reguły... pewnie samemu też można położyć - tylko trzeba się namęczyć i odpowiednio długo to trwa.... zobacz mój link w stopce ze zdjęciami moich tynków - robiła firma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 22.08.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Będzie to Pyrrusowe zwycięstwo. Do odważnych świat należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 23.08.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 ale dlaczego kogoś zniechęcać do samodzielnej pracy, jak ktoś nie potrafi czegoś zrobić samemu to niech nie gada że innym też to się nie uda. co prawda sam nie odważył bym się kłaść tynków pierwszy raz we własnym domu, ale może masz kogoś kto ma nieotynkowany garaż lub jakieś kuchnie letnie czy pomieszczenia gosp, może najpierw w takich miejscach spróbuj parę razy położyć tynki a dopiero później próbuj we własnym domu. TRENING CZYNI MISTRZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 27.08.2013 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 nikt nikogo nie zniechęca - pewnie, że jak ktoś się uprze i potrenuje to tynk położy. I na pewno da to dużo więcej satysfakcji niż wykonany przez firmę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts