matti86 23.03.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Witam chciałbym zrobić coś z sufitem u mnie w domu bo ciągle wychodzą na nim jakieś pęknięcia spowodowane tym ze jest to stare budownictwo dom mam 50 lat i nie ma stropu betonowego tylko strop drewniany do którego są przytwierdzone "kosze" a na nich tynk, już kombinowałem z gipsowaniem,malowaniem ale nic to nie dało do roku wszystko wraca. Myślałem o przykręceniu do sufitu płyt karton-gips (tak mi radzono ) ale nie wiadomo w jakim stanie są deski i belki a bałbym się żeby mi to na głowę nie spadło , kasetony odpadają bo są paskudne. Co byście mi poradzili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeembo 24.03.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 nie wiem ile masz wysokości w tym pomieszczeniu, i czy w związku z tym możesz opuścić sufit, ale zamiast na "sztywno" przykręcać płyty GK do stropu możesz podwiesić sufit GK (konstrukcja+płyty), nawet na bardzo krótkich zawiesiach, zawiesia montujesz do elementów konstrukcyjnych stropu a te powinny być raczej w dobry stanie, skoro wszystko jeszcze masz nad głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts