ClNEK 02.04.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 co Wy z tym sugerowaniem Veki, przecież w obydwu ofertach jest Veka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 02.04.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam co Wy z tym sugerowaniem Veki, przecież w obydwu ofertach jest Veka racja no tak się jakoś porobiło chodziło mi o Vetrex Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stynia 02.04.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) Dla mnie te okna z obu firm różnią się ogromnie parametrami, ale wycenę otrzymałeś podobną. Tutaj możesz conieco z cen na rynku podejrzeć:http://oknacennik.pl/okna.php?ceny=aluplast_ideal_8000 Witam po świętachMam wyceny od tych producentów:okno... Platinium Evo 3 szyby, przenikalność okna U = 1,0vet... Alphaline V90+ 3 szyby, przenikalność okna U = 0,82Różnica w cenie, praktycznie żadna. Którego waszym zdaniem producenta wybrać? Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez Stynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malybialy 02.04.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 no tak, zgadza się trochę mało danych /: Dodam, że alphaline to szerszy profil, potrójny układ uszczelek, również jak w platinium 6 komorowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stynia 02.04.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) To zupełnie inna konstrukcja, okno w Alphaline90 jest dużo sztywniejsze, ocieplone pianką, ma dodatkową jakby ściankę tworzącą jednocześnie tę trzecią komorę widoczną na przekroju profila- porównywałam te profile bardzo dokładnie. Zauważyłam, że cena okna białego wykonanego z Alphaline90+ w "Vidoku", "Dako", jest DUŻO niższa od Winergetic Premium z Oknoplastu (wycena WP pochodzi z okresu największych zniżek w Oknoplaście). Ceny Alphaline90+ z Oknoplastu nie sprawdzałam, ale uważam je za drogie.Porównywałam ceny do mojego domu między WP a BE2 z Oknoplastu-ceny tylko minimalnie się różniły. Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez Stynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domderlis 02.04.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Już to wcześniej sygnalizował, że winergetic może być niewiele droższy od platinum, co jest chyba warte rozważenie. Odnośnie wcześniejszej wypowiedzi dot. veki. Bez względu na podjęty wybór pozostań przy vece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 02.04.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Jak się chce mieć szyby 3mm to warto rozważać ten winergetic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malybialy 11.04.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Już to wcześniej sygnalizował, że winergetic może być niewiele droższy od platinum Zgadza się dostałem wycenę na winergetic premium, różnica w cenie do zaakceptowania(: Tylko czy warto kupować super energooszczędne okna, do domu z betonu komórkowego który będzie ogrzewany gazem ziemnym....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stynia 12.04.2013 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Zgadza się dostałem wycenę na winergetic premium, różnica w cenie do zaakceptowania(: Tylko czy warto kupować super energooszczędne okna, do domu z betonu komórkowego który będzie ogrzewany gazem ziemnym....? Masz prywatny odwiert? Wg moich wyliczeń, to dosyć drogi rodzaj ogrzewania, ale pozwalający funkcjonować wiele godzin poza domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 15.04.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Koszty ogrzewania ( i klimatyzacji ) stale rosną .Więc warto stosować lepsze a więc energooszczędne rozwiązania. Budując dom trzeba myśleć i kalkulować na wiele lat do przodu z opcją nie tytlko użytkowania domu ale jego ewentualnej sprzedaży .Energo oszczędna stolarka ( a więć też drzwi zewnątrzne , bramy garażowe , okna dachowe ) to nie tylko kwestia kosztów , to wzrost komfortu mieszkania w domu energooszczędnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malybialy 19.04.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Piotrek czy będziesz ogrzewał dom? Jak duża różnica wyszła miedzy evo a winer... jeśli można spytac(: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 21.04.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Jeśli różnica między Alphaline90+ z Vetrexu a Winergetic (tak się to pisze?) jest niewielka, to czemu wybierasz Winergetic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 21.04.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Bo widocznie nie bajeruje zbyt dobrze (robiłem wycenę vetrex) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konkret86 22.04.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Jeśli różnica między Alphaline90+ z Vetrexu a Winergetic (tak się to pisze?) jest niewielka, to czemu wybierasz Winergetic? może akurat ma przedstawiciela 50km od siebie A może woli vw od skody, niby bardzo podobne, a jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 22.04.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Witam A może woli vw od skody, niby bardzo podobne, a jednak. A może woli skodę od vw ? - takie pozycjonowanie porównawcze jest jednoznacznym wskazaniem faworyta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 22.04.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Słyszałem, że VEKA wprowadziła SOFTLINE 82, ponieważ ALPHALINE nie chce się sprzedawać na Zachodzie. Płacący w EURO nie lubią takich grubych okien. Ponadto ścianki zewnętrzne SOFTLINE mają być podobno grubsze - ponad 3 mm (nie wiem dokładnie bo jeszcze nie mam przekroju od swoje dostawcy). Jeśli chodzi o termoizolacyjność różnica jest pomijalna. Natomiast SOFTLINE jest tańszy. Tak więc wydaje mi się, że jednak ALPHALINE będzie za parę lat wycofany z produkcji (chyba, że zostanie tylko jako exclusive na polski rynek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stynia 22.04.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Słyszałem, że VEKA wprowadziła SOFTLINE 82, ponieważ ALPHALINE nie chce się sprzedawać na Zachodzie. Płacący w EURO nie lubią takich grubych okien. Ponadto ścianki zewnętrzne SOFTLINE mają być podobno grubsze - ponad 3 mm (nie wiem dokładnie bo jeszcze nie mam przekroju od swoje dostawcy). Jeśli chodzi o termoizolacyjność różnica jest pomijalna. Natomiast SOFTLINE jest tańszy. Tak więc wydaje mi się, że jednak ALPHALINE będzie za parę lat wycofany z produkcji (chyba, że zostanie tylko jako exclusive na polski rynek). Na Softline82 jest chyba robiona i sprzedawana seria WinergeticP oraz w Dako ten teraz reklamowany model. W przekroju WP nie zauważyłam niczego szczególnego, a przeglądam teraz bardzo dokładnie, co mi wpadnie w pazurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 22.04.2013 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Witam Na Softline82 jest chyba robiona i sprzedawana seria WinergeticP oraz w Dako ten teraz reklamowany model. W przekroju WP nie zauważyłam niczego szczególnego, a przeglądam teraz bardzo dokładnie, co mi wpadnie w pazurki hehe jeszcze chwila i będziesz skarbnicą wiedzy w temacie profilowym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konkret86 22.04.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Na Softline82 jest chyba robiona i sprzedawana seria WinergeticP oraz w Dako ten teraz reklamowany model. W przekroju WP nie zauważyłam niczego szczególnego, a przeglądam teraz bardzo dokładnie, co mi wpadnie w pazurki Tak, to jest 82 veki, 7-komorowa, ale stylizowana specjalnie w Winergetic Premium (da się ją odróżnić od innych 82 po wyglądzie zewnętrznym). Nie wiem też jak wygląda dokładnie kwestia uszczelek środkowych, czy są standardowo montowane w tym profilu, czy tylko w Winergetic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 22.04.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 jak porownacie parametry i ceny przyznacie mi racje A dali choć ich stalową termoramke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts