Wilbert 23.03.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Witam,Czy deweloper odpowiada także za wady projektu budowlanego czy tylko za wady fizyczne?Mam sytuację, że w szeregowcu kupionym od dewelopera w 2 kanałach wentylacyjnych (wentylacja grawitacyjna) w kuchni jest zawsze ciąg wsteczny. Wg niego kanały są zbudowane zgodnie z projektem i sztuką budowlaną i nie zamierza usunąc wady. Problem prawdopodobnie polega na tym, że te kanały są za krótkie - maja około 1-1,5m długości. Na parterze mam jeszcze 2 kanały (w salonie do kominka i w wc) i oba pracują prawidłowo, z tym że one mają po 5-6 metrów. Drugie pytanie mam odnośnie norm dotyczących projektowania systemów wentylacji grawitacyjnej - czy jest możliwe, że kanały te są zaprojektowane zgodnie z przepisami a mimo to powstaje ciąg wsteczny? Jak pisałem ciag wsteczny występuje stale w okresie od jesieni do wiosny? Co i od kogo można w tej sytuacji egekwować? Z góry dzięki za rady Wilbert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 23.03.2013 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Na ogol wyglda to tak:cos nie dziala jak powinno ,deweloper odsyla do wykonawcy ten stwierdza ,ze ma odbior budowalny na ktorym inspektor podpisal sie ,iz wszysko jest zgodne z prawem budowlanym i przepisami i nie ma winnego.Pamiatj ,ze na ogl gwarancji masz 2 lata.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reklamacje.lublin 05.06.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 witaj Gilbercie, z tego co opisujesz to sprawa jest dość prosta jednak potrzebuję kilku szczegółów. jakiego typu piec lub piece są zamontowane w lokalu? zamknięta czy otwarta komora spalania i jakiego rodzaju paliwo dla jasności czy w lokalu występuje instalacja mechaniczna?czy istnieje możliwość że ktoś podpiął się pod Twoje piony? czasami tak się zdarza...czy deweloper to firma o ugruntowanej pozycji na rynku czy raczej mała kilkuosobowa firma?czy kupiłeś mieszkanie bezpośrednio od dewelopera czy od pośrednika w sensie czy było z pierwszych rąk?zajmuję się profesjonalnie usuwaniem wad budynków i egzekwowaniem należności od deweloperów i mam dobre rezultaty. Moi klienci są zadowoleni z przebiegu procesu reklamacyjnego ponieważ ułatwiam im przeproawdzenie napraw lub walczę o obniżenie ceny mieszkania. Twoja sprawa wydała mi się od samego początku typowa więc jeśli chcesz to mogę ci pomóc. honorarium będzie zależne od tego jaki to jest budynek itd ale myślę że się dogadamy. w razie pytań proszę o kontakt mailowy [email protected] pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 06.06.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 A tak z zupełnie innej beczki -- ciąg wsteczny będziesz mieć zawsze, nawet w 5-metrowym kanale, jeśli nie zapewnisz odpowiednich ilości świeżego powietrza przez nieszczelności w oknach i drzwiach, albo wręcz nawiewniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts