tomraider 31.10.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Cegła klinkierowa ROBEN PORTLAND NF10-PEŁNA 5,35 , Cegła klinkierowa WINERBERGER MATRIX- PEŁNA 6,27 Potrzeba MNIE 600 szt. Przy tej ilości to trzeba naprawdę piękny list do mikołaja napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 03.11.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Chyba zostanę przy cegle pełnej ROBEN (trochę tańsza) + impregnat DYNASIL KLINKEIR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_czeczot 10.11.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 U mnie kładziona była cegła pełna Terca Frankfurt, w cenie 5,30 brutto za szt. Ale ściągaliśmy palety z hurtowni z Krakowa Co do jakości Wienerbergera to moim zastrzeżeń mieć nie można - nic nie podcieka ani nie wyłażą plamy wilgoci. Przestrzegam też przed eksperymentami z dziurawką - nie warto ryzykować, bo szansa na to że cegła będzie przemakać jest ogromna. Dodam tylko że ten "Frankfurt" jest dostępny w wersji 7-szczelinowej, który też jest dopuszczony przez ITB jako materiał do wznoszenia kominów, a sama cegła jest trochę tańsza niż pełna. Ja nie wiem jak jest z trwałością kominów robionych w tej technologii, ale widziałem dokumentację tych cegieł (też je rozważaliśmy) i wygląda to mocno przekonująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnon 24.08.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 tomrider jak Twój komin z blachy ma się dzisiaj? zastanawiam się czy też nie wykończyć komina ponad dachem blachą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts