Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w aranżacji bardzo małej łazienki

doruszka

Recommended Posts

Cześć,

jestem tu nowa :-) Przejrzałam stare wątki, przegrzebałam pół sieci, ale wciąż szukam idealnego rozwiązania.

Może Wy moglibyście mi coś podpowiedzieć? Kupuję mieszkanie z wybitnie małą łazienką. Niestety nie mam planu, ale załączam zdjęcie. Szerokość wanny to 120 cm. Na dłuższej ścianie mieści się tylko kibelek, umywalka i węższa strona wanny.

Nie mam możliwości przesunięcia ściany kosztem innego pomieszczenia, bo z jednej strony jest ściana nośna, a z drugiej kuchnia, która i tak jest już mała. Przychodzi Wam coś do głowy? Planuję powiesić duże lustro na szerokość sedesu i umywalki, żeby powiększyć pomieszczenie. Nie mam pomysłu na kafelki (właśnie - kafelki, czy farba?), a wiem, że kolor i rozmiar kafli potrafi zrobić dużą sprawę.

Co myślicie o dodaniu takiej murowanej półki za toaletą i zlewem? Pogodziłam się już z tym, że nie będę miała tam pralki, ale zależy mi na tym, żeby mieć jakiś system przechowywania łazienkowych rzeczy - prania, kosmetyków, detergentów, ręczników itp.

Będę bardzo bardzo wdzięczna za jakieś sugestie.

pozdrawiam,

Dorka

EDIT:

zdjęcie oryginalnie jest w pionie, nie wiem, dlaczego dodało się przekręcone..

zdjęcie-1.jpg