zibi82 25.03.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Witam, Złożyłem wniosek o wydanie warunków technicznych na przyłączenie do sieci wodociągowej i kanalizacyjnej. W kwestii kanalizacji w warunkach napisano: "Jednocześnie przedsiębiorstwo wodociągów i kanalizacji sp. z o. o. w Olkuszu informuje, że nie ustali warunków przyłączenia do sieci kanalizacji sanitarnej gdyż nieruchomość jest ujęta w projekcie "budowa kanalizacji sanitarnej, deszczowej wraz z przebudową sieci wodociągowej od ul. Wapiennej do ul. Parcze". No i teraz zaczynają się schody. - Wg wodociągów wszystko jest ok. Oni w tym momencie budują kanalizację i do mojej działki już jest wykonywane podłączenie. Faktycznie kanalizacja jest robiona. - Architekt natomiast twierdzi, że musi zrobić projekt szamba, bo kanalizacja mimo, że w budowie to nie jest jeszcze zakończona.- W Starostwie Powiatowym powiedziano mi, że oni rozpatrują wniosek o pozwolenie na budowę zgodnie z obecnym stanem faktycznym i żebym zrobił co uważam. (super rada) Kanalizacja jest budowana. Skończona będzie w tym roku. Ja pewnie będę minimum 2 lata budował dom. Co radzicie? Wykonać projekt szamba tylko po to aby w tej chwili dostać pozwolenie na budowę? Będzie to kasa wyrzucona w błoto, bo i tak nie będę budował szamba. Do czasu zakończenia budowy będzie już kanalizacja. Czy może wodociągi mogą mi napisać jakieś pismo, które będzie uznane? Obawiam się, że w obecnej formie nie dostanę pozwolenia, bo niby nie mam gdzie odprowadzać ścieków a kanalizacja jest "w projekcie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts