FERRER 25.03.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Witam Czy ktoś z panstwa poda mi jak uporać się z oświetlenie takiej płyty onyxowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.03.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Możesz w edycji wskazać miejsce....tak strzałkami???Onyxs to gdzie niby jest???. ale fajnie to to wygląda.Gdzie srebrzy się małża???;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.03.2013 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 [ATTACH=CONFIG]179060[/ATTACH] Witam Czy ktoś z panstwa poda mi jak uporać się z oświetlenie takiej płyty onyxowej ? Pomiędzy kominkiem a kamieniem musi powstać niewielka przestrzeń którą penetruje światło. Dość skomplikowana zabawa, szczególnie jak będziesz miał ochotę w tym kominku również palić . Światła lepiej nie umieszczać bezpośrednio za kamieniem, bo nie zawsze jest tak jak na załączonym zdjęciu. W tym wypadku źródło światła komponuje się z rysunkiem i kolorem podświetlanego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FERRER 26.03.2013 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 A więc... Mam taką ścianę, jeden otwor jest pod dzwi a drugi pod kominek. Na kolejnym zdjęciu mam płyte z onyxu 270x120 i chciałbym właśnie nią obudować ów kominek by w efekcie koncowym wyglądał tak jak na pierwszej fotografi. Pytanie jest takie jak to oświetlić? diodami led pewnie to ładnie wyjdzie ale to bedzie chyba dość pracowity proces, czy ktos z was ma jakieś inne zastosowanie i pomysły na tego typu wizualizacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FERRER 26.03.2013 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Pomiędzy kominkiem a kamieniem musi powstać niewielka przestrzeń którą penetruje światło. Dość skomplikowana zabawa, szczególnie jak będziesz miał ochotę w tym kominku również palić . Światła lepiej nie umieszczać bezpośrednio za kamieniem, bo nie zawsze jest tak jak na załączonym zdjęciu. W tym wypadku źródło światła komponuje się z rysunkiem i kolorem podświetlanego materiału. Przyznam sie że ta fotografia to moje majstrowanie w programie PSD, taki własnie efekt chce uzyskać. jaki pan rodzaj oświetlenia proponuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.03.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Pasmo ukrytych w bocznych wnękach żaróweczek. Jakich? Popróbuj. Może to być taśma z leadami, ale to raczej indywidualny problem. Problem gustu. Przestrzeń między kamieniem a właściwym kominkiem, ta podświetlana, powinna posiadać ekran refleksyjny. Może to być folia aluminiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 26.03.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 [ATTACH=CONFIG]179211[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]179212[/ATTACH] A więc... Mam taką ścianę, jeden otwor jest pod dzwi a drugi pod kominek. Na kolejnym zdjęciu mam płyte z onyxu 270x120 i chciałbym właśnie nią obudować ów kominek by w efekcie koncowym wyglądał tak jak na pierwszej fotografi. Pytanie jest takie jak to oświetlić? diodami led pewnie to ładnie wyjdzie ale to bedzie chyba dość pracowity proces, czy ktos z was ma jakieś inne zastosowanie i pomysły na tego typu wizualizacje ? To proste;) Frezujesz rowki na tylnej stronie płyty, w odpowiednich odstępach , umieszczasz tam taśmę led o odpowiedniej mocy i barwie światła , nie wydurniasz się z dylatowaniem i jakimiś ekranami odbijającymi i masz taki efekt. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.03.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Faktycznie. Dużo ładniej. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts