tomaszfdk 25.03.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Witam, Jestem studentem Uniwersytetu Pedagogicznego na kierunku nauczycielskim.Temat mojej pracy to: Projekt domu pasywnego. Zebrałem już bardzo dużo materiałów odnośnie części teoretycznej. Jestem na etapie kończenia owej części wraz z analizą danych z istniejącego domu pasywnego (różne parametry). Muszę jeszcze konkretnie sformułować wkład własny do mojej pracy inżynierskiej. Cały czas się nad tym zastanawiam. Nie jestem pewien czy podołam całemu własnemu projektowi domu pasywnego.Najprawdopodobniej zajmę się tylko pewną okrojoną częścią. Poczytałem forum i znalazłem wiele cennych wskazówek i informacji, z których na pewno skorzystam. Szukam projektu domu pasywnego wraz z dokumentacją - tylko i wyłącznie w celach poglądowych.Niestety, żadna firma nie udostępni mi takich danych. Proszę więc Was o pomoc i nawet najmniejsze wskazówki (mogą mnie zaskoczyć i bardzo pomóc).Będę strasznie wdzięczny za jakiekolwiek informacje i materiały na temat. Pozdrawiam serdecznie,Tomek PS. Przepraszam z góry, że jest to temat typu żebrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 25.03.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Doznałem wstrząsu! To na WSP w Krakowie produkują teraz inżynierów? Kiedyś ta uczelnia wypuszczała mgr zajęć praktyczno-technicznych. Czy to oznacza że będziesz posługiwał się tytułem inżyniera?A nie łaska pogadać z kolegami z ul. Warszawskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 25.03.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Tak Ci napisze. Jeśli nie potrafisz napisać takiej pracy to lipa jakieś opracowania to tylko w formie ciekawostki. Jak nie pojmiesz czym jest budynek pasywny to z tego lipa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GEX 26.03.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Można wiedzieć na jakim domu opera się analiza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 26.03.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Można wiedzieć na jakim domu opera się analiza ma zaprojektować dom pasywny. Pierwsze zwyczajny projekt budowlany nawet lepiej z wykonawczym ... jeśli są pewne patenty. Drugie zakładane parametry tj świadectwo charakterystyki energetycznej. Rysunków koło 50 może spokojnie wyjść Audytu wyjdzie 20 stron . Obliczenia konstrukcji z 10 . Plus jakieś teoryjki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWarszawa 11.04.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam,jeśli zainteresuje Cię taki dom pasywny, a właściwie zeroenergetyczny to zapraszam:http://www.m2studio.pl/index.php/Domy-pasywne-i-energooszczedne/Dom-zeroenergetyczny.htmlProjekt jest w fazie zaawansowanej koncepcji w tej chwili są liczone rożne warianty modelowe - ich wpływ na zmianę charakterystyki energetycznej. pozdrawiamMichał PIerzchalskihttp://www.m2studio.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 11.04.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 http://www.m2studio.pl/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=36&func=detail&id=30#ponyimg#ponyimg zróbcie w takim stylu budynek "zeroenergetyczny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GEX 12.04.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 http://www.m2studio.pl/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=36&func=detail&id=30#ponyimg#ponyimg zróbcie w takim stylu budynek "zeroenergetyczny" No dokładnie bardziej przyjazny obecnemu zapotrzebowaniu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 14.04.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Ja mam poprzeczkę sam sobie postawioną aby taki dom ... wyglądał jak by stał tam 100 lat i tego się trzymam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszfdk 16.04.2013 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Dziękuję za podpowiedzi. Materiały znajdujące się na stronie (link wyżej) są bardzo interesujące. Jak macie więcej ciekawych artykułów proszę o wstawienie linka. Wszystkim się przyda Pozdrawiam serdecznie, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 28.04.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Temat mojej pracy to: Projekt domu pasywnego. To jest Twój projekt i zrób tak aby było lepiej jak pasywnie proste pisania na 2 dni rysowania na tydzień, liczenia 1 tydzień i masz pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts