Sapi 25.03.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Witam.Polscy ubezpieczyciele często wymagają 2 zamków (wkładek) w drzwiach do ubezpieczenia. Sporo drzwi na rynku posiada fabrycznie zamontowany tylko jeden zamek (bo przecież nie ilość zamków świadczy o bezpieczeństwie drzwi). Czy są jakieś firmy ubezpieczeniowe, które nie mają takiego wymogu?Czy drzwi z jednym zamkiem, ale przeciwwłamaniowym i spełniające normy EU dot. klasy bezpieczeństwa (np.RC2) też nie będą akceptowane przez ubezpieczyciela?Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 25.03.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Witam Z mojej wiedzy to albo masz kwit od producenta albo właśnie dwa zamki + zaczepy i jest OK - dla ubezpieczalni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.03.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 A może lepiej zapytać na jakmś forum ubezpieczeniowym? W końcu interesuje Ciebie coś (zniżka), co dają ubezpieczyciele a nie stolarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sapi 26.03.2013 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Raczej chcę ugryźć temat od drugiej strony. Sprzedaję między innymi drzwi i chciałbym wiedzieć jak doradzić w tej kwestii klientowi. Nie interesuj mnie zniżka, tylko ewentualne konieczne dopłaty za zamki i zabezpieczenia drzwi. A stolarz też powinien wiedzieć jaka jest sytuacja na rynku - od tego zależy co będzie robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts