fred28 25.03.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Czy ktoe wykonał fundamenty razem z płyta na grncie z warstwa pustaków z isomurem, czy ewentualnie zamienil pustaki na inny materiał.Proszę o zdjęcia z wykonania i radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 27.03.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 ja budowalem wg projektu z Lipińskich.moj murarz stwierdzil a kierownik go poparl, ze kolejnosc warstw podlogi w projekcie zostala podana w zlej kolejnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 27.03.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Pewnie murarz ma rację. Co za wiedzę może mieć dr arch. Lipiński ze swoim zespołem? Przecież oni mają wiedzę tylko akademicką, a Zdzichu i Rychu to mają obcykane i w dodatku to w małym palcu:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 08.04.2013 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Czy ktoe wykonał fundamenty razem z płyta na grncie z warstwa pustaków z isomurem, czy ewentualnie zamienil pustaki na inny materiał. Proszę o zdjęcia z wykonania i radę. Izomur pozwala zmniejszyc staty ciepla uciekające w kierunku ściany fundamentowej. Mozesz tego nie dawac godząc sie na nieco wieksze straty. W 99% domów budowanych w polsce nie stosuje sie tego typu rozwiązań. Decyzja należy do ciebie. Jesli chodzi o płytę, to jak sadze masz płytę z siatką fi6 150x150. A plyta posadowiona na scianach fundamentowych. Tez tak mam. U Lipinskich to chyba dosc standardowe rozwiązanie. Rozmawiałem o tym z ich konstruktorem. Powiedział mi, ze takie rozwiązanie stosują w domach w których pod posadzką jest gruby styropian. istnieje obawa, ze po jakims czasie (10-20 lat) styropian skurczy się i posadzka moglaby osiadac. Wiec wsparli ją na scianie fundamentowej i nic nie osiądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 08.04.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Widziałem już w ich projektach wiele rozwiązań, które w/g nich są lepsze od tych normalnie stosowanych, niezależnie od warunków gruntowych itd. Polak tak ma że zawsze musi poprawiać, a zazwyczaj mu nie wychodzi - jak lączenie fundamentu i płyty Lepsze jest wrogiem dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts