slawek1986 25.03.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Witam wszystkich, przyszedł ten czas że człowiek zaczyna się rozglądać za swoim mieszkaniem/domkiem. Wpadł mi w oko pewien domek, znajdujący się w okolicach Poznania. Został wybudowany w 1964 roku. Jest 2 piętrowy. Oglądałem Go z każdej strony, wziąłem ze sobą szefa robiącego wszelkie prace związane z budownictwem. Nic podejrzanego nie zauważył. Jedynie co było nie tak to odparzony klinkier na cokolikach. Po zaglądnięciu do książki budowy. Zauważyłem wpis dotyczący ławy: Ławy fundamentowe z kamienia łamanego na zaprawie cementowej 1:4. Szerokość ław fundamentowych w 3 alternatywach dla naprężeń dopuszczalnych na grunt: 1 kg/cm31.5 kg/cm32 kg/cm3 Mury piwniczne wykonane z kamienia łamanego na zaprawie cementowej o grubości 45 cm. Zastanawiam się, czy na taka konstrukcja jest w jakimś sensie warta kupna tego domku. Nasłuchałem się że jeśli nie ma zbrojenia w ławie to mogą być problemy związane z zmianą geologi gruntu. Domek w okolicach Przeźmierowa. Pozdrawiam i dziękuję serdecznie za wszelkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 26.03.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 chlopie dom juz stoi tyle lat i jak mial juz osiasc to osiadl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts