luka5z 25.03.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 (edytowane) Otóż w piwnicy piętrowego domu mam piec CO na gaz. piwnica składa się z 3 pomieszczeń, w każdym jest drewniane okienko. W pomieszczeniu z piecem jest ono dodatkowo lekko uchylone, tak że jest nawiew. Piec ma własną rurę spalinową podpiętą pod osobny kanał w kominie. Moje pytanie - czy to okienko naprawdę powinno być uchylone (wieje z niego do piwnicy zimnym powietrzem)? A pomijając kwestię pieca - to czy to okienko powinienem mięc otwarte cały rok zeby piwnica (raczej nieuzytkowa - przechowalnia rzeczy) byla wentylowana? czy też na lato zamknąć, żeby cieple i wilgotne powietrze nie wchodzilo do piwnicy? Edytowane 25 Marca 2013 przez luka5z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 25.03.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Otóż w piwnicy piętrowego domu mam piec CO na gaz. Fajnie, tylko co to za "PIEC" Czy to KOCIOŁ z otwartą czy zamkniętą komorą spalania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka5z 25.03.2013 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Fajnie, tylko co to za "PIEC" Czy to KOCIOŁ z otwartą czy zamkniętą komorą spalania Immergas Ares: http://pl.immergas.com/media/nuova_aresma_user_manual_pl.pdf Przepraszam za niewiedzę, jestem laikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 26.03.2013 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Na stronie 5 instrukcji masz odpowiedź. Wystarczy przeczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka5z 26.03.2013 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Na stronie 5 instrukcji masz odpowiedź. Wystarczy przeczytać. zostawiam uchylone. to teraz pytanie jak zrobić w lecie keidy temperatura nea zewnatrz bedzie wieksza niz w piwnicy a piec wyłączony. zamknac okienka? mam na mysli potecjalne skraplanie sie pary na scianach piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 26.03.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Jeśli kocioł nie pracuje na rzecz CWU, to oczywiście okno można zamknąć. Wstaw w okno kratkę 200cm2 i problem będzie rozwiązany. Mam nadzieję, że posiadasz kanał wentylacji wywiewnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 26.03.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Na stronie 5 instrukcji masz odpowiedź. Wystarczy przeczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 26.03.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) zostawiam uchylone. to teraz pytanie jak zrobić w lecie keidy temperatura nea zewnatrz bedzie wieksza niz w piwnicy a piec wyłączony. zamknac okienka? mam na mysli potecjalne skraplanie sie pary na scianach piwnicy Lepiej to okienko zostaw nadal otwarte, to skraplania nie będzie. Inaczej będzie potrzebny ten wymagany nawiew, o którym pisze Centrumgaz Edytowane 26 Marca 2013 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts