SzczwanyLis 26.03.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Dzień dobry,robię pierwszy remont starego mieszkania. Zaczynam od sypialni. Jestem na etapie stawiania ścianki (z GK na ruszcie) oddzielającej garderobę od reszty pomieszczenia. Zdarłem też tapetę korkową ze ścian, przyklejona na jakiś klej. Większość zeszła dobrze, jednak kawałek był przyklejony prosto do tynku i tam szpachelką strasznie się dziobie ścianę. Przebijając się przez różową warstwę (podejrzewam, że to grunt) tynk się strasznie sypie. Mam też do wypełnienia kilka niewielkich ubytków. Nie chodzi mi o uzyskanie super gładkich ścian. Wystarczy mi lekkie wyrównanie dziur po skrobaniu farby i zamaskowanie łączeń w ściance z GK.W piwnicy mam takie materiały:- GOLDBAND- Knauf MP75L- Quick mix K01- Stabill PG 41Czy poradzę sobie tymi materiałami, czy lepiej kupić coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts