Ryszard. 26.03.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Witam! Piszę po raz pierwszy. Zacząłem planować budowę domu parterowego. Mój strop ma mieć 130 m kw, więc będzie całkiem duży. Jest to prosty projekt, nieskomplikowana bryła. W projekcie mam terivę, jednak projektant namawia mnie na zmianę na strop panelowy strunobetonowy. Co Wy o tym myślicie? Czy ktoś dokonywał takich zmian? Ponoć strunobeton ma być tańszy i dużo szybszy, z wyliczeń wychodzi, że zapłaciłbym za niego ok. 6 tys. złotych mniej (liczę już z robotą). Czy rzeczywiście to możliwe? Proszę o opinie. Pozdrawiam Ryszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danadana 11.04.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) 6 tys. to spora oszczędność, jeżeli chcesz mieć panele strunobetonowe to musisz się upewnić, że można do Ciebie podjechać HDSem. Ważna też jest lokalizacja najbliższego dystrybutora, nie wiem jak koszty transportu. Ale - możliwość ułożenia stropu w 2 godziny jest nieprzeceniona. Pozdrawiam! Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez Danadana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andsoon 12.05.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 No nie wiem jaka strunobetonowa płyta podaj cene za m2 zwykła płyta kanałowa S to koszt poniżej 100zł/m2 z montażem i transportem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts