firewall 26.03.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Właśnie dostałem informację od n-ki że od maja wprowadzają nową ofertę nc+ i w związku z tym będę zobowiązany płacić im nową, wyższą taryfę ( o 20zł). Oczywiście wszystko to jest podyktowane troską o mnie jako klienta, tak abym był jeszcze bardziej szczęśliwy. W regulaminie także jest coś o wymianie nagrywającego ( drobne 149zł wpisowe i 20zł/m-c za tzw. wynajem ).Postanowiłem również wykazać się troską o swoje dobro i zamierzam całkowicie zrezygnować z usług tej firmy. Będzie to z pewnością brak troski o dobro pana Juliena Verley, ale sądzę że ma dobrze skonstruowany kontrakt menadżerski więc krzywda mu nie stanie się.Trzeba będzie oddać stary dekoder z nagrywarką, a ponieważ n-ka zwykle olewała wszelkie monity mam do Was pytanie. Czy będzie miało moc prawną umieszczenie zapisu o wskazanie miejsca oddania sprzętu,a w przypadku niewskazania miejsca oddania po 14 dniach roboczych od samorozwiązania się umowy, naliczaniu kary umownej za magazynowanie sprzętu w wysokości np. 10 zł dziennie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.03.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Odezwali się do Ciebie:eek: Ja bezskutecznie próbuję się z nimi skontaktować, ale ciągle jest komunikat przerwa techniczna Nie doczytałam się na ich stronie o konieczności wymiany dekodera - napisane jest, że stary może zostać. W świetle Twojego doświadczenia jestem ciekawa jaką ofertę mi przedstawią. O oddawaniu sprzętu nie mam pojęcia, wszystko jeszcze przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 26.03.2013 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Nie wczytywałem się dokładnie bo tekst pisany jest chyba czwórką, więc lupy nie zamierzam szukać. Wkurzający jest sam fakt. że za to samo każą sobie płacić 20zł/m-c więcej. Piszą coś,że do odbioru canal+ wymagane są jakieś ich nowe turbocośtam. Przestaje mnie to interesować, bo 2 miesiące temu dzwonili z n-ki jak najęci żebym przedłużył umowę. Przebolałem to że za to samo miałem zapłacić więcej o 10zł/m-c, ale jak pomyślałem że będę musiał przechodzić to co z n-ką na początku z jakimś innym nadawcą to stwierdziłem że zostaję. Teraz chcą jeszcze więcej, więc mówię basta.Ostatecznie mogę korzystać z MUX-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.03.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 A masz teraz n czy cyfrę+? najczęściej zadawane pytania nic nie rozjaśniają? a co to MUX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 26.03.2013 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Teraz jestem w n-ce( pakiet jakiś super-hiper). muxy to pakiety cyfrowej telewizji naziemnej. Wiesz ich FAQ mnie nie interesują bo doszedłem do wniosku,że są nierzetelną firmą i nie zamierzam dłużej ich sponsorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.03.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Pewnie masz rację, sama czekam co mi napiszą tyle, że mało telewizyjna jestem i tylko podstawowy pakiet mi wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 28.03.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 a ja mam cyfrę + pakiet jakiś tam"średni" + ekstra dopłata za kanały sportowe ( no lubimy popatrzeć na sport). nie kontaktowali się ze mną w ogóle z cyfry ale za ten sam pakiet który mam musiałabym dopłacać coś ok. 30 zł więcej - też rezygnuje a mam to szczeście że wkrótce się umowa kończy. niby się połączyli ale np. najbliższe mecze ekstraklasy będą transmitowane tylko na canal+ sport LUB nsport czy jakoś tam. wzięliśmy cyfrę jedynie przez te mecze a teraz się okazuje, ze nie będziemy ich mogli oglądać. czuję sie oszukana a oszustom płacić nie będę .wrrr z tego co widzę to znaczna większość moich znajomych rezygnuje z usług i n i c+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 28.03.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 (edytowane) Połączenie oznacza zmianę regulaminu a w takim przypadku możecie natychmiastowo rozwiązać umowę bez konsekwencji w punkcie sprzedaży.Oczywiście macie na to 14 dni od dnia poinformowania Was o zmianie regulaminu, później przyjmą, że zaakceptowaliście nowe warunki. Edytowane 28 Marca 2013 przez Alina&Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 28.03.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Ja dostałam ofertę i dzwonili do mnie. Oczywiście oferta papierowa droższa o 20 zł od mojej obecnej.Zwracam uwagę na coś co jest w tej ofercie " zaszyfrowane" jeśli nie wypowiecie umowy do 19.04 ( w ofercie jest to zapisane słownie dziewiętnasty kwietnia, więc można łatwo przeoczyć) to z dniem 01.05 sami wam przydzielą rodzaj abonamentu i przedłużą umowę automatycznie o 18 miesięcy. Więc jeśli komuś się kończy umowa np w maju lub w czerwcu to nie ma że zostaje na dotychczasowych warunkach. W rozmowie telefonicznej było lepiej ale jeszcze nie satysfakcjonująco dla mnie . Mam abonament 49 zł ( wynik wcześneijszych negocjacji normalnie cena 59 zł) a teraz zaproponowano mi umowę na 18 miesięcy - pierwsze 9 miesięcy 49 zł a później 59 zł). Jeszcze jedno ta ich szczególna oferta polega na tym ze jeśli miałeś abonament dotychczas np. 149 zł to zawsze ich propozycja będzie droższa i nie możesz zmniejszyć sobie abonamentu np. chcesz zejść na mniejszy 59 zł. ( nie przewidują takiej opcji). Dlatego ja wypowiadam umowę i przechodzę do cyfrowego polsatu.Całość uważam za wielki skandal i mam nadzieję że UOKiK się tym zajmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.03.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 A miałam nadzieję, na tańszy pakiet - w takim razie też niech zabierają swoje szmatki. Tyle, że nie wiem czy koszty demontażu anteny z dachu i montażu nowej anteny mi się opłacą Jeszcze nie dostałam oferty, więc chyba osobiście się do nich pofatyguję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 28.03.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Nie masz anteny na własność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 28.03.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 ja wczoraj dostałem ofertę telefoniczną, teraz płacę 71 zł w c+ i mam wszyskie kanały c+ (cała piłka nożna - dlatego zdecydowałem sie dla piłki nożnej) a teraz żeby dalej oglądać piłkę musiał bym płacić 99 zł. Nie podoba mi się to tym bardziej że dla abonentów dawnej n nic sie nie zmienia jeżeli kotoś miał pakiet powiedzmy 59 zł, miał n sport i ędzie miał dalej w tym pakiecie a ja już będę miał mniej w dupie mam ich kanały hd, zabrali mi to na czym mi zależało, co za draństwo robi się w tym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 28.03.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 co za draństwo robi się w tym kraju Każdy patrzy tylko na to, żeby jak najwięcej wyciągnąć kasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.03.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Nie masz anteny na własność? Chyba nie, zamawiając telewizję w skład pakietu wchodziła antena, dekoder i jakiś tam pakiet programów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 28.03.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Ja kupowałem teraz dobrą antenę za 80zł, odbiera idealnie więc tragedii w cenie nie ma nawet jeśli masz zainwestować w prywatną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 28.03.2013 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Teraz mamy tylko trzy opcje:telewizja naziemnacyfrowy polsatnc+Przy dużym odpływie klientów do Polsatu to pan Solorz może dojść do wniosku że za darmo daje i też urządzi podwyżki. Ale dla zasady nie zgodzę się na podwyżkę i wolę nie mieć nic, niż płacić takim łobuzom. Być może zdecyduję się na Polsat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 28.03.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 reklamowali się przed fuzją jak to będzie rewolucja, chyba cenowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 28.03.2013 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 A teraz chcą przekupić gościa który na fb założył konto antync+. Poniżej notka z gazety.plJulien Verley pogratulował autorowi facebookowego profilu nC+ jego działań. "Jestem pod dużym wrażeniem działań Pana i społeczności Anty nC+" - napisał prezes. "Pana akcja jest inspirująca. Jeżeli mam jeszcze raz pochylić się nad planami nC+ na najbliższe miesiące, dobrze by było, gdybym mógł lepiej poznać Pański punkt widzenia. Bo dobre opinie i dobre pomysły są na wagę złota" - dodaje. Julien Verley zaprasza założyciela profilu na spotkanie. Zaznacza, że jest gotowy na "zaaranżowanie podróży". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 28.03.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 A teraz chcą przekupić gościa który na fb założył konto antync+. Poniżej notka z gazety.pl Julien Verley pogratulował autorowi facebookowego profilu nC+ jego działań. "Jestem pod dużym wrażeniem działań Pana i społeczności Anty nC+" - napisał prezes. "Pana akcja jest inspirująca. Jeżeli mam jeszcze raz pochylić się nad planami nC+ na najbliższe miesiące, dobrze by było, gdybym mógł lepiej poznać Pański punkt widzenia. Bo dobre opinie i dobre pomysły są na wagę złota" - dodaje. Julien Verley zaprasza założyciela profilu na spotkanie. Zaznacza, że jest gotowy na "zaaranżowanie podróży". ewidentna próba załagodzenia sprawy na korzyść nc+, zaproponują mu największy pakiet za dożywotnio za darmo jak zlikwiduje konto na fb, fajni by było jak by gość nie dał się przekupić. Cały czas śledzę konto anty Nc+ i licze na jakiś efekt ostatnio publikowana była wypowiedz prezesa nc+ że nie ugną się krytyce i nie zmienią pakietów a tu nagle z gościem chcą gadać, ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 29.03.2013 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Chyba nie, zamawiając telewizję w skład pakietu wchodziła antena, dekoder i jakiś tam pakiet programów W n-ce anteny się nie zwraca. Przy rozwiązaniu umowy naliczają symboliczną opłatę za antenę 1,23 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts