Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

telewizja nc+

firewall

Recommended Posts

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kiedyś czytałam, że ludzie mają satelitarną telewizję bez pośrednictwa operatorów, czy teraz wszystko jest kodowane?

Gosiek,wolne kanały FTA odbiera dekoder bez karty.

Wyjmij kartę z dekodera i sprawdz co tam masz.

ed

http://www.hdtv-sat.eu/teksty,main,0,1,polskie_kanaly_niekodowane_fta_d,31.html

Edytowane przez marynata

> Rezygnujemy z procesu automatycznego przejścia do nc+. Każdy Klient ma czas do końca trwania obecnej umowy na podjęcie decyzji o wyborze docelowego pakietu, odpowiadającego indywidualnym potrzebom. Oznacza to, że warunki Państwa umowy pozostają bez zmian, aż do końca jej trwania.

http://ncplus.pl/list

> Rezygnujemy z procesu automatycznego przejścia do nc+. Każdy Klient ma czas do końca trwania obecnej umowy na podjęcie decyzji o wyborze docelowego pakietu, odpowiadającego indywidualnym potrzebom. Oznacza to, że warunki Państwa umowy pozostają bez zmian, aż do końca jej trwania.

http://ncplus.pl/list

Teraz to niech sobie to w.... wezmą :D

• 3 weeks później...

ja też wypowiedziałem umowę w NC+. Przede wszystkim w wyniku przedstawieniu ofert na nową umowę "nie do odrzucenia" :D

W Cyfrze płaciłem 84 zeta. za to samo w NC+ wyszło ponad stówkę. 02.05 wziąłem Polsat. Za 59,00 m-c mamy pakiet familijny MAX + pakiet film HD + na pół roku pakiety sport HD i HBO. jako, ze byłem klientem cyfry, mamy 6 m-cy bez opłat i multiroom za free przez cały okres związania umową. Do tego 30 zeta/m-c na VOD (mam telefon w plusie).

Za dekoder z twardym dyskiem zapłaciłem jednorazowo 49 złotych.

Uważam, że Polsat wykosi NC+. I dobrze Francuzikom.

• 1 year później...
  • 4 weeks później...

A mnie właśnie szlag jasny trafił. Zgodziłem się tym gnojom na zostanie w nc+ bo miałem już dosyć ich telefonów i nie chciało mi się przechodzić użerania się z uruchomieniem cyfrowego polsatu.

A teraz mam za swoje.

Pod koniec lipca dostałem telefon że kończy mi się umowa 31 sierpnia br. Zaproponowali "wspaniałą i jedyną" ofertę w stylu nc+ czyli mniej programów za więcej złotówek.

Podziękowałem i wysłałem polecony z rezygnacją przedłużenia umowy dnia 31 lipca. Dzisiaj otwieram telewizor i widzę żądanie opłaty w wysokości 222zł za miesiąc. Zdębiałem. Zadzwoniłem i dowiedziałem się że promocja skończyła mi się w lipcu,a zobowiązania mam wobec nich jeszcze przez 2 miesiące,bo nie obowiązuje ich data nadania poleconego tylko data odbioru poleconego i w związku z tym mam im płacić przez 2 miesiące takie zbójeckie opłaty.

Jutro idę do Rzecznika Konsumenta - zobaczę co powie, ale wiem jedno nigdy więcej żadnej umowy z nc+.

Uważajcie na zawieranie umowy z centrum telefonicznym, bo potem okazuje się że rozmowy niby nagrywane nie są rejestrowane.(ponieważ nie umieli podać mi daty rozmowy ich przedstawiciela ze mną)

• 2 weeks później...
Rozwiązanie umowy powinno nastąpić za porozumieniem stron. Taka jest zasada nadrzędna. Jeśli chcesz strzelić focha bo tak to co chcesz zrobić będzie widziane, wynajmij prawnika. Tylko dobrze skonstruowany zestaw pism może dać tobie możliwość naliczania odsetek oraz dochodzenie takiego prawa przed sądem.

• 1 year później...

Taktyka jest prosta , kończy się umowa to wydzwaniaja po kilka razy dziennie, nawet wieczorem, wczoraj dzwonili do mnie o 20 40.

Im dłużej z nimi jestes tym masz niższa opłate i propozycja dłuższej umowy aby zapewnic jak najwięcej kasy dla nc plus.

Ja aktualnie po kilku latach ogladania nc plus mam stawkę /miesiąc = 24 zł. za jakiś tam sredni pakiet ale rezygnuje z tego i przechodze na naziemna , powód jest taki że w TV po prostu nie ma co oglądać, bełkot reklam i seriali, ciekawy film trafia się rzadko i w mega pakiecie....

Dodam jeszcze że jesli chodzi o jakość sygnału i ilość programów, w tym w HD to nie mozna marudzić, oferta nc plus jest ok.

Edytowane przez bartus01

no jest jak mowisz, pod koniec umowy o zaczynaja sobie przypominac o kliencie i chca zrobic wszystko, aby tylko umowa zostala przedluzona, czasami zaczyna to byc juz denerwujace, bo jak jednemu konsultantowi powiesz, ze nie chcesz, to i tak zaraz zadzwoni z drugiej zmiany, potem trzeciej zmiany i tak panowie caly dzien nawalaja :D no ale z jednej stroiny jest to dobre, mozna sobie wynegochowac lepsza cene i jakies dodatkowe gadzety, takze mozna ich kilka razy splawic na drzewo, a potem taktycznie rozegrac i wziac za nizsza cene i za lepsze warunki

• 2 weeks później...
Co prawda nie o NC+, ale Cyfrowy Polsat. Memu bratu kończyła się umowa, wydzwaniali do niego po kilkanaście razy. Brat za każdym razem odmawiał przedłużenia umowy, w końcu wysłał do Polsatu pismo - rezygnację z usług. Po kilku dniach zadzwonił do niego ktoś z infolinii Polsatu z pytaniem - dlaczego rezygnuje. Odpowiedź - "bo nie proponujecie nic interesującego, 5 dych i skromny pakiet kanałów, to już wolę niczego nie oglądać. Po kilku minutach pertraktacji - za przedłużenie umowy zaproponowali pół roku bez opłat + jakieś tam pakiety filmowe do tego + ileś tam GB internetu (to ostatnie średnio przydatne). Po okresie darmochy, 5 dych abonamentu za pakiet familijny. Reasumując, przy targowaniu się o lepsze warunki - może lepiej na początek rezygnować z usług? :)