Laurin 06.12.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Chyba jest OK bo zasilanie podłogówki ciągle gorące i nie dzieją sie cuda. Pytanko - czy mam przełożyć belkę z rotometrami do regulacji przepływów na dół czy nie ma to znaczenia??? Drugie pytanko - jakie ustawienia na piecu zrobić? przeczytałem już tyle informacji nt temat, że zgłupiałem.Dom 230 m2, dół podłogówka i kaloryfer łazienka, góra 5 kaloryferów. Ocieplony.moje ustawienia toco 60st cwu 45stczas podawania 10 sczas przerwy podawania 40 ssiła nadmuchu 58 %praca podtrzymania 35 sprzerwa podtrzymania 30 minwentylator w podtrzymaniu - czas pracy 15 s, czas przerwy 15 minnadmuch otwarty na 1/2, nakrętka na śrubie odkręcona na maxa. Proszę o porady ponieważ wg mnie płomień ma za blisko ścianki ( nie jest pod tym talerzem całkowicie) i tworzą się delikatne spieki. PozdrawiamLaurin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laurin 21.01.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Witam Podpowie ktoś coś odnośnie ustawień??? piec defro duo uni 25 kw załączam zdjecie ze spalania (stan podtrzymania) i poniżej ustawienia: teraz nadmuch mam na 25% podawanie 10 s przerwa podawania 50 s podtrzymanie praca 10 s przerwa podtrzymania 10 min wentylator w podtrzymaniu - czas pracy 20 s i czas przerwy 5 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts