NorDez 27.03.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Witam !Będę remontował mieszkanie i mam poważny problem z pękającymi ścianami - a właściwie jedną.Jest to ściana działowa sąsiadująca z łazienką.Przy poprzednim odnawianiu ściana ta była tynkowana na nowo właśnie ze względu na pęknięcia.Nic to nie dało bo o 3 miesiącach pęknięcia zaczęły się pojawiać na nowo.I teraz jestem w kropce co zrobić ? Jest to wynikiem drgań , zapomniałem dodać że jest to stary dom jednorodzinny,od jezdni jest ok.25 m,duży ruch samochodów.1) Płyty GK na klej tego chyba nie załatwią - też mogą pojawiać się pęknięcia ze względu na duży ruch2) Tapeta z włókna szklanego b.droga sprawa3) Płynna raufaza - taką właśnie malowałem poprzednio ale nie wiele to dało.4) Gładź gipsowa chyba odpada,pewnie też będzie pękać.I co mogę zrobić abym nie oglądał tych pęknięć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arekkrzysiek 27.03.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Płyta Gk na stelażu. Stelaż wykonujesz z profili CD 60 i U 30 sam tak robiłem i wszystko jest ok, jedyna wada to minimalna gr takiej ścianki to ok 4,5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts