goblinos 28.03.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Witojcie Na początek chciałbym się przywitać. Odkąd kupiłem dom do remontu dużo korzystam z tego forum, na razie nie było potrzeby jeszcze tworzyć nowych wątków, bo większość odpowiedzi znajdywałem w starych. A teraz mam pytanie: Czy to orynnowanie jest prawidłowo wykonane? Byłbym wdzięczny za jakaś opinię. Pozdrawiam goblinos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabc 28.03.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Witam. Zdecydowanie żle! Rynna jest za nisko. Pas nadrynnowy (blacha) powinna wchodzic w rynne. Za mało haków. Na zdjęciu 3 widac kawałek łaty,pas powinien go zakryc.Ogólnie nakazałbym rozebrac. Przy niewielkim deczczy woda nie trafi w rynne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goblinos 28.03.2013 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Mi również wydaje się, że rynny są za nisko i że blacha okapowa powinna być w rynnie.Wykonawca twierdzi, że nie się wyżej, bo na hakach nie ma już możliwości regulacji, ale wydaje mi się, że to jest kwiestia odpowiedniego wygięcia tych haków rynnowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabc 28.03.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Nie da się to zapłacic kartą w Biedronce. Nakaż poprawke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 28.03.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Widać małe doświadczenie. Tak jak wspomniał DBAC trzeba dołożyć uchwytów.Chłopcy nie wiedzieli jak to zrobić przy nadbitce i dali tylko na krokwiach. Rozsądnie by było dać 2 rurę spustową. Ponadto okna są obsadzone za nisko. Trzeba je podnieść na łaty. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.03.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 To wykonanie dobitnie świadczy o braku elementarnej wiedzy o wykonaniu okapu i montażu rynien. Montaż na hakach dokrokwiowych sprawie niektórym wiele kłopotu. Krańcowy długi kawałek rynny z lejem spustowym niepodparty!!! Lej źle zapięty. Tak jak wspomnieli szanowni przedmówcy rynna zdecydowanie do ponownego montażu. Niestety haki mogą się nie nadawać do ponownego użycia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goblinos 03.04.2013 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 OK, dziękuję za opinie. Czeka mnie potyczka na argumenty z wykonawcą pzdr goblinos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6mastroiani 09.04.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Walcz nie odpuszczaj , trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts