mateuszmsaker 28.03.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Witam Panowie, potrzebuje fachowej porady Otóż, szykuje sie do remontu niewielkiego wiatrołapu, w którym na ścianach jest boazeria. Boazerie planuję zerwać a ściany poszpachlować i wymalować. Pod boazerią są zwykłe tynki cementowe. Proszę o poradę czym zacząć szpachlowanie oraz czym wypełniać dziury po drewnianych listwach do których jest przybita stara boazeria. Myślałem o tym żeby szpachlować gotową zaprawą acryl putz tylko nie wiem czy ta zaprawa "finisz" będzie odpowiednia na tego typu tynk czy najpierw zacząć szpachlowanie jakąś zaprawą "start" ? Myślałem o tym żeby większe dziury u ubytki "zalepić" zaprawą cementową taką z jakiej jest wykonany tynk. Proszę o nakierowanie. z góry dziękuję i przepraszam za laickie pytania (ale na naukę nigdy nie jest za późno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts