kuciar 28.03.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Witam Mam tego typu pytanie, czy aby wybudować mur oporowy na którym stanie cześć płotu (położenie w pobliżu malej rzeczki,granica działki jest na skraju koryta, do rzeki jest około 5-8m,) potrzebne mi jest zezwolenie na wybudowanie tego muru z RZGW ?Firma która przygotowuje mi ofertę na wybudowanie ogrodzenia obawia się ze będzie potrzebne tego typu zezwolenie.Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 29.03.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 (edytowane) Witam Mam tego typu pytanie, czy aby wybudować mur oporowy na którym stanie cześć płotu (położenie w pobliżu malej rzeczki,granica działki jest na skraju koryta, do rzeki jest około 5-8m,) potrzebne mi jest zezwolenie na wybudowanie tego muru z RZGW ?Firma która przygotowuje mi ofertę na wybudowanie ogrodzenia obawia się ze będzie potrzebne tego typu zezwolenie. Z góry dziękuję za pomoc. Mur oporowy nie jest wymieniony w art 29 prawa budowlanego, dlatego też na jego wybudowanie potrzebne jest pozwolenie na budowę. Do załączników pozwolenia na budowę potrzebne będzie uzyskanie zgody RZGW. Prawdopodobnie wyłączenie z art 88l prawa wodnego. NIe sądze też abyś dostał zgodę na wybudowanie tego muru w granicy działki. Edytowane 29 Marca 2013 przez aglig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 29.03.2013 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Hmhm to w jaki sposób mam ogrodzić działkę? Narożnik działki jest zapadnięty w stosunku do reszty dlatego pomyślałem o murze oporowym..... zgodę na budowę płotu mam w pozwoleniu na budowę ale o murze oporowym nic nie wspomniałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts