cuthbert 28.03.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 (edytowane) Witam,przymierzam się do zakupu 2 stelaży Geberita do WC. Jeden będzie w zabudowie ciężkiej czyli Kombifix, drugi w lekkiej Duofix.Zgodnie z FAQ na stronie Geberita: 2. Jaka jest różnica pomiędzy stelażami Geberit Duofix, a DuofixBasic/Unifix?Spłuczka stosowana w stelażach Duofix do WC uruchamianych od przodu (przyciski: Samba, Rumba, Tango, Mambo, Bolero, Sigma) jest wyposażona w zawór spłukujący z regulacją "małej" ilości wody i zawór napełniający Unifill. Ponadto sam stelaż jest wyposażony w akcesoria zoptymalizowane pod względem akustycznym (popychacze, obejma rury odpływowej).Elementy DuofixBasic/Unifix posiadają standardowe popychacze i obejmę rury odpływowej. Zawór spustowy nie posiada regulacji "małej" ilości wody, a zawór napełniający ma inną konstrukcję. Spłuczka nie jest wyposażona w element ochronny (tzw. "harmonijkę", a jedynie w styropianowy element osłonowy). Również zawór kątowy ma inną konstrukcję. Stelaż ten nie posiada także w komplecie górnego trawersu. Do elementów DuofixBasic/Unifix można stosować tylko przyciski Delta w ograniczonej ilości kolorów: biały, chrom błyszczący i chrom matowy.Na rynku spotyka się również elementy Unifix wyposażone w spłuczkę z większym otworem rewizyjnym uruchamianą dużymi przyciskami Twinline, 200F i Highline. Czy mógłby mi ktoś przetłumaczy to na ludzki język i doradzić czy w/w różnice pomiędzy normalną wersją a Basic są na tyle istotne aby dopłacać za kompletny stelaż z przyciskiem ok 200-250zł na jednym egzemplarzu ? Doczytałem już, że wersje Basic obsługują tylko przyciski Delta - które są dla mnie akceptowalne, chociaż podobają mi się bardziej przyciski Bolero. Wersja Basic nie posiada górnego trawersu - a co to takiego jest?U mnie stelaż ma stać ok 30-40cm przed solidną ścianą - czy powinienem do ceny stelaża doliczyć jeszcze jakieś dodatkowe elementy? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Edytowane 28 Marca 2013 przez cuthbert Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/177771-geberint-duofixkombifix-i-duofixkombifix-basic-r%C3%B3%C5%BCnice/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts