momon 29.03.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Witam. Tak jak w temacie, kafelki są bardzo stare i brudne. Najlepszym pomysłem było dla mnie szlifierka na papier ścierny, kupiłem taką w Julii fajnie działała, ale niestety była za słaba przy przykładaniu do kafelek stawała trzeba było podnieść ją by się rozpędziła i znów przystawiać co trochę było wkurzające. Wymieniłem na taką: niestety ta nie stawała, ale ścierała nawet farbę z kafelek i robiła brzydkie rysy i była strasznie niedokładna. Poradźcie coś, bo ja słabo się znam, a już nie mam pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 29.03.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Witam. Tak jak w temacie, kafelki są bardzo stare i brudne. Najlepszym pomysłem było dla mnie szlifierka na papier ścierny, kupiłem taką w Julii [ATTACH=CONFIG]179887[/ATTACH] fajnie działała, ale niestety była za słaba przy przykładaniu do kafelek stawała trzeba było podnieść ją by się rozpędziła i znów przystawiać co trochę było wkurzające. Wymieniłem na taką: [ATTACH=CONFIG]179886[/ATTACH] niestety ta nie stawała, ale ścierała nawet farbę z kafelek i robiła brzydkie rysy i była strasznie niedokładna. Poradźcie coś, bo ja słabo się znam, a już nie mam pomysłu. Czym są zabrudzone, że je mechanicznie szlifujesz?!!! Typowo brudne kafelki i fugi czyści się chemicznie środkami do czyszczenia. Są to rozcieńczone kwasy. Można kafelki namoczyc w wrzącej wodzie (zalać wrzatkiem fragmenty podłogi) odczekać aż brud zmięknie i czyścić drutami do garnków. Nigdy w ten sposób jak opisujesz. Chyba że piszesz o czymś innym nazywając toto kafelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
momon 29.03.2013 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 http://gresy.com.pl/photos/ceglane-kafle-podlogowe-loseta-de-barro-podloga-1919366252.jpg co takiego tylko stare poniemieckie 6-kątkne. Są brudne ze starości, tą pierwszą szlifierką dobrze czyściło, ale mówię ona staje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 29.03.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 co to jest za brud jakiego rodzaju. Stare wapno cementowe, kleje, brudne wżery? Zrób zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
momon 22.07.2014 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Jak je wyszyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klem 22.07.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Jedynie chemicznie, spróbuj roztworu octu i oleju lnieanego, jeżeli to nie pomoże to szop 2000 (nie zwykły szop),. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
momon 23.07.2014 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Pomoże ten szop? Ten brud ma z 60 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klem 23.07.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Szop wyczysci wszystko co da się wtczyscic, jeżeli nie da rady to zostaje wymiana plytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
momon 23.07.2014 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) szlifierka! gdzie go kupie? obi, castorama? Edytowane 23 Lipca 2014 przez momon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts