kurkuma 29.03.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Witam,Powracam z tematem mojej fasady - kiedyś pytałam o poradę:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?183682-Nietypowa-roleta-zewn%C4%99trzna-na-okno-kolankowe&p=4842171#post4842171Bardzo proszę o pomoc, gdyż zamontowano mi ją z odstającą wielką belką, która niweczy cały efekt. Jeżeli się nie dało inaczej, jak twierdzi producent, nigdy bym się na nią nie zdecydowała! Proszę o opinię, czy da się to zrobić lepiej? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bbfb23cb3932e97a.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4a8b5feeec9e1a80.html Producent twierdzi, że nie da się inaczej i muszę belkę zabudować - powstanie mi w tym miejscu wielka skrzynka, o którą będziemy się ocierać wchodząc po schodach...załamka!!! Kurcze, takie skomplikowane fasady robią, a moja taka niepozorna...wygląda jak gładka pupa z wielkim pryszczem! Przypominam, że okno ma wymiar: szerokość 220 cm, wysokość w pionie 454 cm, wysokość w części dachu 170 cm, a kąt nachylenia dachu 40 stopni. Będę bardzo wdzięczna za opinie i rady...Pozdrawiam,załamana kurkuma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.03.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 (edytowane) patrzę i patrze i widzę, że wygrała opcja tańsza, zamiast belki wzmacniającej na załamaniu mamy pokrycie tego miejsca blachą i statykę wzmacnia belka pozioma poniżej Hmmm.... przypomnij sobie mój wpis w wątku do którego link podajesz Echhhh.... i o czym dalej dyskutować ? A swoją drogą, nie miałaś, podpisując umowę, rozrysowanej fasady, jak to ma wyglądać ? Czy tylko wszystko na "gębę" ? Swoją drogą, przeczytałem jeszcze raz cały wątek (http://forum.muratordom.pl/showthread.php?183682-Nietypowa-roleta-zewn%C4%99trzna-na-okno-kolankowe&p=4842171#post4842171) i teraz....Zdrowych i Wesołych Świąt Ci życzę i komentować całości nie zamierzam, niestety, wyszło tak jak wszyscy Ci przestrzegali, nie tylko ja (całe szczęście, że nie tylko ja bo znów ja byłbym tylko winien ) Jeszcze raz Wesołych Świąt, smacznego jaja i ogrooooomnej ilości wody w poniedziałek (ale nie powodzi) Edytowane 29 Marca 2013 przez jareko literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.03.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 (edytowane) LOL nic wiecej nie powiem.... nie chce byc wredny .... LOL LOL LOL koniecznie przeczytajcie wypowiedzi jareko w poscie z 2011 Koniecznie... Zyczenia udane... Zdrowych, Wesolych i SUCHYCH !!!! omg.... umre... przepraszam... Imagination is more important than knowledge...A.E HAHAHAHAHA Edytowane 29 Marca 2013 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.03.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Ja tez wredny nie chciałem być - ale aż ciśnie się na usta - wiedziały gały co brały i może na przyszłość posłuchają mądrzejszych i bardziej rozeznanych w rynku i cenach.Pisaliśmy Ci, pogadaj z architektem, przemyśl to, poznałaś cenę, wiedziałaś ile to MUSI kosztować. Szlag mnie trafia jak ktoś najpierw rzuca temat, szuka porady a i tak wszystkich ma w d..... i wybiera to co tańsze a później pisze takie bzdury Bo dla mnie to bzduryPo jaką cholerę my tu jesteśmy skoro jesteście najmądrzejsi z całej wsi?I zapewne szyby masz normalne zamiast obustronnie hartowanych czy laminowanychNie życzę Ci by kiedykolwiek szyba pękła i by ktokolwiek wtedy był w okolicyCholera MYŚLEĆ do diabła, MYŚLEĆ !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.03.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 jareko... spojrz na jej stopke / sygnature leze.... leze i placze ... Kurkuma zapraszam po elewacje za 20zl za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.03.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 no dobra, dość tego dobijania Inwestorki, chciała tanio - ma tanio, więc o co się rozchodzi ? Mam po raz kolejny dowód na to, że nasza obecność jest tu co najmniej zbędna. Wygrywa - zacytuję stpkę, bardzo mi się podoba i pasuje jak ulał do wątku - Imagination is more important than knowledge (Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy) - w sumie te słowa podsumowują całość tematu WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.03.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 jareko... to juz jest po ptakach nie? nie moja dzialka akurat ... nie da sie jej pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.03.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 (edytowane) Witam, Powracam z tematem mojej fasady - kiedyś pytałam o poradę: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?183682-Nietypowa-roleta-zewn%C4%99trzna-na-okno-kolankowe&p=4842171#post4842171 Bardzo proszę o pomoc, gdyż zamontowano mi ją z odstającą wielką belką, która niweczy cały efekt. Jeżeli się nie dało inaczej, jak twierdzi producent, nigdy bym się na nią nie zdecydowała! Proszę o opinię, czy da się to zrobić lepiej? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bbfb23cb3932e97a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4a8b5feeec9e1a80.html Producent twierdzi, że nie da się inaczej i muszę belkę zabudować - powstanie mi w tym miejscu wielka skrzynka, o którą będziemy się ocierać wchodząc po schodach...załamka!!! Kurcze, takie skomplikowane fasady robią, a moja taka niepozorna...wygląda jak gładka pupa z wielkim pryszczem! Przypominam, że okno ma wymiar: szerokość 220 cm, wysokość w pionie 454 cm, wysokość w części dachu 170 cm, a kąt nachylenia dachu 40 stopni. Będę bardzo wdzięczna za opinie i rady... Pozdrawiam, załamana kurkuma sorry za cytat w calosci, ale cytat w calosci powoduje brak edycji ze strony autora... ale ja ten watek do podpisu wrzucam swojego.... Najlepszy watek od kiedy tu jestem .... 4 lata? Edytowane 29 Marca 2013 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurkuma 29.03.2013 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Nie bądźcie wredni. Dałam za nią ponad 20 tyś na profilach ALUPROF(MB-SR50) od firmy z 20 letnim stażem! Miała być belka, ale tak to opisywali, że miała się chować a nie odstawać.Nie kopcie leżącego, tylko pomóżcie...jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.03.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 nie da się, musi tak pozostać lub wykonać cała konstrukcję na nowo Pozioma belka statyczna i do niej mocowana w jednym kawałku część pionowa i pod skosem - tak jak było to opisywane w podanym linku - i sprawa chyba ważniejsza od tej belki - szyby chodzi o życie i bezpieczeństwo domowników a tu 99,99% Inwestorów nie myśli i oszczędza - albo hartowana obustronnie albo laminowana - też obustronnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.03.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 dobra ja tez przepraszam... rozladowalem sobie tu napiecie, ja nie pomoge..nie moja dzialka. przykro mi... ale pierwsza reakcja i emocje... wziely gore, jestesmy tylko ludzmi... pozwol jednak ze Twoj przyklad zostawie w stopce... ku przestrodze innym... skoro jareko mowi ze sie nie da... tym bardziej mi przykro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.03.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 (edytowane) wybacz, może przesadziłem w podsumowaniu. Miałaś wizualizację ? jak to wyglądało na załączniku do umowy - o ile takowy był?Jakie masz mieć szyby ? Edytowane 29 Marca 2013 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurkuma 29.03.2013 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5765d70ba4b68b7f.htmltaki był schemat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurkuma 29.03.2013 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Miałam oferty kilku firm i ta którą wybrałam była najdroższa. To z czego to powinno być zrobione?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.03.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5765d70ba4b68b7f.html taki był schemat...Masz zrobioną fasadę zgodnie z założeniami - realnie - płakać, płacić, polubić choć dobrze, że szyby masz bezpieczne dla mieszkańców - hartowankę od zewnątrz i laminat od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurkuma 29.03.2013 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 dwukomorowy zestaw ESG6-14-6-VSG44.2 0.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurkuma 29.03.2013 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Mogę jakoś zawalczyć? Że poszli na łatwiznę, że nie zaproponowali mi lepszego rozwiązania, że nie dali do akceptacji rysunku...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 29.03.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Nie rozumiem o co chodzi.Konstrukcyjnie jest wszystko o`k. Są słupy, sa rygle - szkła brakuje. Ale jak jest w planach 6 hartowana i P2 jako zewnętrzne szybki - to też o`k.P.S te rusztowania mnie "fascynują" - zgroza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.03.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Walczyć ? Po fakcie? O co walczyć ? Skoro masz rysunek to najprawdopodobniej widziałaś go wcześniej, może go nie zrozumiałaś ale to już nie ma znaczenia Sorki, jak wspomniałem, płacić, polubić i jak się nie podoba - płakać.... lub wydać ponad 30 tyś na inaczej zaprojektowaną i wykonaną fasadę Zaproponowali ci rozwiązanie jakie zapewne stosują od dawna, zrobili to zgodnie ze sztuką choć można było to tez zrobić inaczej - o czym pisaliśmy w tamtym wątku Wybrałaś takie a nie inne rozwiązanie - tyle w temacie - nie sądzisz? Przypomnę ci ostatni post w tamtym wątku i dziwi mnie, że nie dałaś do zaopiniowania już gotowej oferty a różnica bierze się stąd, że ten ostatni przedstawił ci nareszcie ofertę fasady a nie półśrodków z jakąś blachą jako osłoną No nareszcie zbliżasz się do realnej ceny za prawidłowo wykonaną konstrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.03.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 ...P.S te rusztowania mnie "fascynują" - zgroza.No co TY, od wewnątrz prawidłowa "Warszawianka" a z zewnątrz - i tak jest suuuupe, gdybyś widział jakie potrafią być czasem rusztowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts