JurekL 22.04.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Cześć. Witam wszystkich. Czy możecie mi poradzić jakie drzwi wejściowe do domku antywłamaniowe , jakiej firmy - oczywiście niedrogie a sprawdzone należałoby kupić. Interesuje mnie rejon Szczecin-Police. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drizzt 22.04.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 A masz okna antywłamaniowe? Jeżeli nie to po co ci solidne drzwi jak ci złodziej wejdzie oknem?. Szkoda kasy moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 22.04.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Drzwi antywłamaniowe zawsze warto mieć. I to niezależnie, jakie się ma okna. Polecam drzwi produkowane przez PTZ. Są dwa-trzy razu tańsze od Gerdy, a te ciut droższe posiadają wymagane atesty IMP. Możesz je zamówić w dowolnej okleinie, nawet w "złotym dębie". Ja co prawda, jako drzwi wejściowe zamówiłem GERDĘ GSX, ale tylko dlatego, że zależało mi na przeszkleniu drzwi, a tego PTZ nie robi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekL 22.04.2004 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Dzięki. Ale wyjaśnij mi skrót PTZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 22.04.2004 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Naciśnij myszką na poniższe wyrażenie: PTZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 22.04.2004 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Zgadzam się z Drizztem. Jak zgubią klucze to żaden fachowiec im tych drzwi nie otworzy. Antywłamaniowe okna też nie stanowią problemu dla złodzieja. Widziałam już piękną dziurę w ścianie ceramicznej zrobioną przez złodzieja w minutę. Żaden z sąsiadów nic nie słyszał i nic nie widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 22.04.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 No to proponuję okna z celuloidu a drzwi z kartonu, albo z maty trzcinnej (ładniejsza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 22.04.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Przesada nie jest wskazana w żadnej dziedzinie. Przychodzi kobieta do dentysty. Ma wszystkie zęby złote. Dentysta do niej: Proszę usiąść i otworzyć usta. Zagląda i mówi: Proszę Pani, ale ja nie mam tu nic do roboty. Kobieta na to: Nie gadaj Pan ,tylko zakładaj alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bruner 22.04.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 DOBRE NIE ZNAŁEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 22.04.2004 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 ...Widziałam już piękną dziurę w ścianie ceramicznej zrobioną przez złodzieja w minutę. Żaden z sąsiadów nic nie słyszał i nic nie widział... Za to pyrka widziała, mało tego- mierzyła czas złodziejowi. Litości! Czemu mają służyć takie posty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MILeq 23.04.2004 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Ja zdecydowałem się na Gerdę SX. GSX jest co prawda z witrażem lub przeszkleniem, ale nie będę dopłacał do nich około 2000 zł. Jeżeli chodzi o PTZ, które były wspomniane powyżej, to są to drzwi WEWNĘTRZNE, więc do domku się niezbyt nadają. Przy drzwiach i zamkach klasy C, mam zniżkę w ubezpieczeniu 25% i to był główny argument dlaczego nie np. drzwi wzmocnione, drewniane - po prostu Gerda zwróci mi się w kilka lat w postaci zniżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 23.04.2004 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Ja również wybrałam Gerdę SX. Teraz czekam już tylko na montaż. W porównaniu z innymi drzwiami nie wychodzą tak drogo, sa atestowane, upoważniają do zniżki w ubezpieczeniu i są naprawdę grubę, prawie jak Dierre a połowę tańsze. A i co tez bardzo ważne - to estetyka tych drzwi, ja kupuję białe, a w tym kolorze to szukaj ze świecą, gdy były inne to drewniane okrutnie pomalowane farbą, która potem się złuszczy i zżółknie (co innego w naturalnym kolorze - nie powiem drewniane ładne) albo okleinowane tak że paznkociem można to zdrapać. Cóż plastiki ładne - ale te ceny...zwariowali, no i nie antywłamaniowe. To moja opinia po obejrzeniu kilku producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MILeq 23.04.2004 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 witaj w klubie posiadaczy bialych drzwi gerdy sx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 23.04.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 A ja myślę, że A masz okna antywłamaniowe? Jeżeli nie to po co ci solidne drzwi jak ci złodziej wejdzie oknem?. Szkoda kasy moim zdaniem. to dużo prawdy. Sam o tym myślałem, założenie drzwi antywłamaniowych musi mieć sens. Na moim przykładzie: domek parterowy, założę super drzwi od przodu, a od tyłu mam szerokie wyjście na taras (2xszyba). Jaki sens ma inwestowanie w drzwi antywłamaniowe, lepiej założyć alarm. Takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 24.04.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Grzegorzu, "złodziejem" był mój własny ojciec, który z racji wieku swego zupełnie zapomniał, że zamek w drzwiach otwiera się po 3 obrotach, nie dwóch a koniecznie chciał dostać się do środka, więc zrobił dziurę w ścianie (okna zakratowane). Poszło nad wyraz łatwo i szybko, i pies z kulawą nogą się nie zainteresował, choć było to w dzień. Sąsiedzi mówili, że oni nic nie zauważyli. Z alarmami też różnie bywa. Jak jesteś w pobliżu ,to może coś zaradzisz. Kiedy na naszym osiedlu wyje jakiś alarm nikt się tym nie interesuje a jak się ktoś w nocy przebudzi, to tylko mruknie pod nosem przewracając się na drugi bok, że spać nie dają. Osobiście preferuję minimum konieczne i ubezpieczenie na odpowiednią kwotę. Niech złodziej bierze co chce, ja wezmę odszkodowanie i kupię nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 24.04.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 mojej znajomej wujek (emeryt) miał obsesję zamykania wszystkich drzwi wewnętrznych w mieszkaniu na klucz. No i kiedyś złodzieje postanowili się do niego włamać. Weszli przez okno w kuchni. Wyobrażam sobie ich zdziwienie, jak doszli do drzwi w kuchni, które okazały się zamknięte. Wyjęli nadświetle i przeleźli do przedpokoju, a tam.... drzwi do dużego pokoju, zamknięte. Wrócili do kuchni (przez nadświetle) i zaczęli szukać z czego by tu zrobić wytrych. Może ze sprężynki do weka zrobili. Otworzyli drzwi do przedpokoju i zaczęli się zabierać za kolejne, ale wtedy wujek wrócił. Nic nie zdążyli ukraść. Wujek wszedł do domu, zdjął płaszcz. wkłada klucz do drzwi do salonu, patrzy a tu otwarte! Ciocię opieprzył, że nie zamknęła tak jak jej kazał. Dopiero w kuchni skumał że było włamanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosiek 24.04.2004 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 A my mamy dwa psiaki - CZYSTEJ KRWI BURKI PODWÓRKOWE, JEDEN DUŻY, GRUGI MAŁY . A przy bramce tymczasowo stoi pies szwagra - PIES: 80 KG CZYSTEJ KRWI KAUKAZA!!!!! Jak wywołam kliszę, to w jakimś poście wstawię ich fotki - NAJLEPSZY ALARM NA ŚWIECIE!!! - warunek: muszą być dwa, bo wtedy są bohaterami Raz już narobiły rabanu i zasłużyły na ekstra kości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 24.04.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Ja dałabym kiełbasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosiek 24.04.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Ja dałabym kiełbasy. "Alarm" odpowiednio karmiony nie weźmie nic od obcego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekL 09.05.2004 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Dziękuję wszystkim za opinie. Myślę, że niedługo wybiorę odpowiednie drzwi. Po wyborze postaram się ze wszystkimi podzielić informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts