Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi antywłamaniowe

JurekL

Recommended Posts

właśnie !!!

jak to jest z tymi drzwiami !!! niestety z tego co się zdążyłam zorientować to drzwi antywłamaniowe w przyzwoitej cenie przeznaczone są do mieszkań a nie domów

Co z gwarancją na takie drzwi jak zamontuje je w domu ... pewnie przepadnie :cry:

Czy tylko Gerda nadaje się do domu .. ale to już chyba koszt ok 2700 ??

ja kiedyś wypełniałem tak z ciekawości jakiś wniosek on-line o ubezpieczenie mieszkania i okazało się, że jak ktoś ma okna P4 i alarm z monitoringiem to już z tego tytułu ma chyba z 40% zniżki, tak że kolejna zniżka za drzwi nie jest już brana pod uwagę (przekracza maks. limit zniżek).

CHyba że rzeczywiście ktoś nie ma okien P4 i alarmu z monitoringiem, to wtedy drzwi to najtańszy sposób na załapanie się na zniżkę. Tylko kiedy się ta zniżka zwróci?

Wiesz, w sumie drzwi do których dokładasz koło 1000 (bo jakieś 1500 minimum musisz wydać na bardzo niedrogie zewnętrzne) i tak wychodzi taniej, niż wk2 i p4 + alarm z monitoringiem (który akurat uważam za niezbędne wyposażenie).

Zniżka wróci Ci się dokładnie w 5. roku (bo co roku masz -25% zniżki), czyli co 5 rok gratis, a pewnie się tego parę nazbiera w tym życiu :wink:

Czy może ktoś wstawiał drzwi antywłamaniowe z tych przeznaczonych do mieszkań. Podobno obawy przed rdzewieniem nie ma bo są wykonane z ocynkowanej stali ale może być kłopot z przemarzaniem gdyż stalowa kratownica dotyka do metalowych powierzchni drzwi....

Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie ... ??? jeśli jakieś są ...