mordimer_m 29.03.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Mam komin z cegły do którego podłączony jest kominek na drewno. Na nieużytkowym poddaszu znajduje się otwór do czyszczenia tego komina (plan jest taki, aby nie zakładać wyłazu/stopni kominiarskich). Okazuje się teraz, że do komina muszę włożyć wkład z jakiejś blachy. I tutaj moje pytanie - czy jest możliwość, aby w tym wkładzie też znajdował się otwór do czyszczenia? Oczywiście musiał by on być usytuowany na tej samej wysokości co już istniejący otwór w ścianie komina. A może jednak zrobić wyłaz na dach lub dojście do komina od zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.03.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Mam komin z cegły do którego podłączony jest kominek na drewno. Na nieużytkowym poddaszu znajduje się otwór do czyszczenia tego komina (plan jest taki, aby nie zakładać wyłazu/stopni kominiarskich). Okazuje się teraz, że do komina muszę włożyć wkład z jakiejś blachy. I tutaj moje pytanie - czy jest możliwość, aby w tym wkładzie też znajdował się otwór do czyszczenia? Oczywiście musiał by on być usytuowany na tej samej wysokości co już istniejący otwór w ścianie komina. A może jednak zrobić wyłaz na dach lub dojście do komina od zewnątrz? Możesz zainstalować tam element wkładu kominowego z wyczystką. Rożne firmy maja na to rożne pomysły. Do palenia drewnem najbardziej sprawdza się stal 1.4404, niekoniecznie gruba. Wystarczy 0,6 -0,8 mm. Oczywiście większość sprzedawców będzie Ci mówić, że co najmniej 1,0 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordimer_m 30.03.2013 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Dzięki za pomoc eniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts