Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

papa na fundament

Recommended Posts

Witam

Chcę położyć na chudziaka pod stytropian papę termozgrzewalną typową na fundamenty

Ilekroć szukam czegoś w necie za każdym razem wyskakuje ICOPAL

Czy jest jakaś inna opcja ( FIRMA - z nazwy proszę, produkująca papy na fundament) w cenie możliwej

do zaakceptowania przez człowieka z pensją dużo poniżej średniej krajowej czy nie ma,

co takich ludzi skazuje na papy podkładowe lub folie budowlane ????????

Szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie:

Czy ta papa jest taka świetna i warta swoich pieniędzy (rolka prawie 300 zł + preparat gruntujący też nie tani) czy rekalma zrobiła tak dobrą robotę ????

pozdrawiam

zdecydowanie lepsze rozwiazanie niz folia ale folie i tak bedziesz musial dac pod stropian poniewaz zwiazki bitumiczne zawarte w papie spowoduja utrate objetosci styropianu.

inne firmy:

villas

masterbit

swisspoor czarna mamba

mida

jarbit

icopal

Dobrze by bylo jeszcze wysmarowac dysperbitem lub lepikiem chociaz raz chudziaka. Ja bede tak robil. Jezeli ktos bedzie cie probowal namowic na folie to wez utnij kawalek i wez pod swiatlo np slonce rozcignij i obejrzyj jak to sie prezentuje.

mysle ze za 70 zl za 10 mb dobrej papy kupisz bez zadnego rabatu bez problemu.

Napisz w jakim miescie mieszkasz lub blisko jakiego to dam ci numer klienta w kilku znanych skladach/ marketach budowlanych i kupisz po 18% rabacie.

Icopal to taki merc spośród pap fundamentowych - jak cię stać kup i masz spokój na 30 lat , jeżeli nie to wybierz coś tańszego ( ale wymiana po np. 10-20 latach może być nieco kłopotliwa - chociaż jak wiadomo domów stojących na Icopalu jest pewnie max kilka procent a pozostałe ponad 95% nie wali się , ludzie mieszkają ). Ja mam Icopala i sobie chwalę .

nomi czestochowa nr klienta 1113652 pawel rybak - uslugi ogolno-budowlane - mozesz kupywac co chcesz i przed skanowaniem nalezy podac nr klienta. Kazdy towar jest roznie rabatowany, ale zawsze taniej niz indywidualnie.

LOL... a to Twoje dane? wiesz ze po takim podaniu bedzie faktura wystawiona. A nasze zajebiste prawo mowi o obowiazku ksiegowania faktur?