ricathim 29.03.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Witam, Mam mały problem i chciałbym zapytać doświadczonych użytkowników co mogę zrobić. W jaki sposób mogę wymontować zamek z klamki? Mam klamkę lecz nie pasuję stroną do drzwi (dziewczyna zakupiła klamkę do prawych drzwi zamiast lewych - drzwi otwieram do siebie klamka po prawej stronie, zawiasy po lewej). Chciałbym wymontować mechanizm od zamykania z dwóch stron klamki i zamienić miejscami. Wrzucam fotki dla wglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.03.2013 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Nie da się jej wymienić? Potrzebujesz przełożyć "seger" czyli ten pierścień trzymający klamkę. Zrobisz to albo lawirując dwoma rękoma i próbując go rozciągnąć np. cienkimi śrubokrętami lub przy pomocy specjalnych szczypców do segerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricathim 29.03.2013 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Niestety wymienić się nie da - brak paragonu... Dzięki, jutro w takim razie będę próbował to zrobić jeśli znajdę takie szczypce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricathim 29.03.2013 23:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Trochę się pomęczyłem ale w końcu udało się za pomocą małego śrubokręta i cyrkla podważyć te segery Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.03.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Tylko teraz je odpowiednio dobrze zamocuj (musza trafic we wlasciwy wrąb) by calosc sie nie rozpadla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts