malux20 30.03.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 przez strop drewniany wchodzą mi niskie dzwięki[tiry ,samoloty]strop składa się z 2 warstw 10mm farmacela i 50 cm celulozy]dach jest 4 spadowy a na poddaszu nieużytkowym wydzielilem strych okolo 45m2 i ociepliłem welną szklaną [30-40 cm]i tam na strychu te dzwieki nie slychać natomiast po bokach domu nad celulozą jest już tylko dachówka ceramicznazastanawiam się czy gdybym na te o,5 m celulozy nasypal z 10 cm granulatu wełny kamiennej to zlikwidowalbym moj problemewentualnie jest jeszcze druga opcja wymagająca akrobacji ale do zrobienia może pod dachówką ułożyć w czesci niestrychowej welnę kamienną proszę o pomoc z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raźny 01.04.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Jest jeszcze opcja pianki otwarto komórkowej. Ma raczej niezłe właściwości dźwięko chłonne. Albo natrysk albo płyty. Pisze to dlatego ponieważ masz strop drewniany chodzi mi o nośność. Zainteresuj się wełną wrzucaną w ścianki działowe ta o podwyższonych właściwościach dżwięcznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.04.2013 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 nad jednym pokojem wyrzuce granulat i położe wełne-zastanawiam się czy kamienną czy szklaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jok007 10.04.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 nad jednym pokojem wyrzuce granulat i położe wełne-zastanawiam się czy kamienną czy szklaną Chyba mineralną Poczytaj sobie ten wątek, trochę wyjaśnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 13.04.2013 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 jednak będę kłaść kamienną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts