jareko 03.04.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) ....Mówię co kogo czeka w określonej sytuacji, jakie mogą być negatywne zjawiska, a tak uświadomiony inwestor sam wybiera, czy czegoś chce, czy nie.....,przypomnę te słowa kolegi Testa jakby co Bo ostatnimi czasy była tu dyskusja, chyba także stary brał w niej udział, o tym jak, to wykonawca odpowiada za niewykonanie jakiejś tam usługi w całości, pozostawiając np. docieplenie wystającej ościeżnicy ociepleniowcom, i gdy oni tego nie zrobią, winny jest montażystą okien lub zamontował okna w ścianie 3W gdy ociepleniem jest wełna i pozostawił taki montaż do dokończenia kolejnym wykonawcom - a później jest powoływany do odpowiedzialności gdyż kolejni tego nie wykonali Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 03.04.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 przypomnę te słowa kolegi Testa jakby co No problem. Masz umowę określającą co powinieneś zrobić, a czego nie robisz na życzenie klienta, choć powinieneś, masz spokój. Mnie tam umowa nie potrzebna, bo ja nic nie robię. (Oprócz zamieszania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 03.04.2013 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 w projekcie mam zapisaną wentlacje grawitacyjną i tego się trzymam.chyba faktycznie pierw kupie okna, zamontuje i zoabcze co będzie się dzialo pytanie czy taki montaż nawiewników nie wpłynie na gwarancje na okna i montaż//??bo przecież to jest ingerencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.04.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 proponowałbym się dowiedzieć u źródła, teoretycznie nie powinno to mieć znaczenia, gdyż nawiewniki montuje się w takim miejscu że nie ma to wpływu na trwałość okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.04.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam w projekcie mam zapisaną wentlacje grawitacyjną i tego się trzymam. chyba faktycznie pierw kupie okna, zamontuje i zoabcze co będzie się dzialo pytanie czy taki montaż nawiewników nie wpłynie na gwarancje na okna i montaż//?? bo przecież to jest ingerencja zaznaczysz taką ewentualność przy umowie (domontowanie w razie potrzeby) i chyba po problemie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 03.04.2013 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 i na koniec - jaki to jest koszt nawiewnika i montażu, 1sztuki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 04.04.2013 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 w projekcie mam zapisaną wentlacje grawitacyjną i tego się trzymam. W większości realizowanych w Polsce projektów jest "wentylacja" grawitacyjna i np. ławy fundamentowe. Oba te rozwiązania są dyskusyjne z punktu widzenia nowoczesnego budowania. Jak idziesz kupić nowy telewizor to też kupisz kineskopowy zamiast LCD, LED itp. bo przez całe życie oglądałaś kineskopowy i było ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts