kori 30.03.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Mam wątpliwości co do wyboru słusznej koncepcji.Mianowicie waham sie nad pokryciem: 1/ pełne deskowanie i blacha2/ folia i dachówka (tutaj nie mieszcze sie z budzetem na pełne deskowanie stąd folia Delta Maxx lub Tyvek SuPro) Za dachówką przemawia fakt, ze w środku napewno jest ciszej no i nie nagrzewa się tak mocno jak blacha.Zatomiast za samym pełnym deskowanie, to pewność, że nie pojawi się zielony mech od strony północnej dachu. Dach około 150m/kw Co mi radzicie.Ewentualnie z którymi dachówkami jest pewnosć, że nie porosną mchem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabc 30.03.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Wybrałbym Maxa+ dachówke. Na mech nie ma złotego środka. Widziałem mech na blachodachówce. Dachówka jak najgładsza(szkliwiona) wybór ogromny. Poza tym lepsza tańsza ceramika jak ta pokryjbida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 30.03.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Pod dachówkę pełne deskowanie, jeśli finanse nie pozwalają na taki wariant połóż papę i wstrzymaj się z kryciem docelowym.Co do mchu - po pierwsze wentylacja połaci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 01.04.2013 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Fo_ mój dach to ok 150m/kw dwu spadowy (obróbka 2 kominów, 2lukarny, okno polaciowe).Powiedz ile bedzie mnie kosztowalo orientacyjnie pelne deskowanie, mam na mysli material no i robocizne?? a jesli nie starczy finansow, myslisz zeby foliowac DuPntem?? No i jak jest z tym porastaniem mchem = o to najbardze się boje.Jak wentylowac połać, w moim przypadku tak aby uniknąć problemu?? dzieki Kori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.04.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 A co Ty sie tego mchu tak boisz ? w lesie się budujeszc? Wybierz sobie glazurowaną, albo angobowaną dachówkę i nie myśl o mchu... Jak masz zorientowaną kalenicę tego 2-spadowego dachu ?l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.04.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Deskowanie dachu to 2.000,- + 4 m3 desek. Radzę deskowanie i papę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts