Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ma ktoś taki zlew ? Albo inny CZARNY

reniaaa

Recommended Posts

Ma ktoś taki zlew? http://www.leroymerlin.pl/wyposazeni...14.html#!oceny

bo mamy kupiony ale beżowy i niestety koncepcja mebli sie zmieniła i zlew nie pasuje beżowy do niczego (meble biale,blat czarny)

zastanawiam się nad wymianą na czarny.

Ewentualnie nad sprzedażą i kupieniem czegoś całkiem innego.

Jak sprawują się w kuchni rodzinnej czarne zlewy z kaglomeratu czy jak to tam sie nazywa ...

Ja mam czarny zlew - też Alveus, jakiś inny model i czarną baterię też z tej firmy z wyciąganą wylewką. Użytkuję od połowy listopada i dziś mówię, że gdybym miała wybierać jeszcze raz - wybrałabym tak samo. Doskonale się sprawia, jest ładny, nie widać na nim za bardzo brudu, nie zachodzi. No i ten wygląd i dobra cena. Nie wiem, jak będzie za dłuższy czas - na razie jest dobrze.

Ja mam czarny zlew - też Alveus, jakiś inny model i czarną baterię też z tej firmy z wyciąganą wylewką. Użytkuję od połowy listopada i dziś mówię, że gdybym miała wybierać jeszcze raz - wybrałabym tak samo. Doskonale się sprawia, jest ładny, nie widać na nim za bardzo brudu, nie zachodzi. No i ten wygląd i dobra cena. Nie wiem, jak będzie za dłuższy czas - na razie jest dobrze.

super, dziękuje za odpowiedź !

a masz może dozownik do płynu do naczyń ?

Mam dozownik. Było tak: do zlewu dołączony był automatyczny korek - otwór na niego był obok otworu na baterię. Ja z niego zrezygnowałam - w miejsce korka wstawiłam dozownik do płynu - pasował jak należy. No ale coś za coś - nie chciałam wiercić trzeciego otworu - więc nie mam automatycznego korka. Zwykle jest tak, że taki korek masz w jednej komorze, w drugiej jest wciskany ręką. Na skutek zmian - w jednej komorze mam wciskany ręcznie, a w drugiej - wcale. Dlatego, że nóżka od korka automatycznego jest za długa i się nie da zamknąć odpływu. Można oczywiście kupic nowy syfon i krótszy korek - ale na razie mi to nie przeszkadza i tak będzie.