marekbo 30.03.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Witam, Wiem że istotnym parametrem jest głębokość ssania. Mam dwie studnie, jedna blisko domu (3m), a druga z 30m. Wody są wysoko, lustro na 1m od poziomu gruntu. Chciałbym na przemian ssać , wodę raz z jednej studni, a raz z drugiej. Hydrofor + zbiornik zamontował bym w domu, i zrobił rozdzielacz do zmiany studni. Dodatkowo zamontował bym zawór zwrotny w obu studniach, rurę PE do tej odległej studni (niech będzie studnia nr2) bym zalewał wodą ze studni nr 1 (żeby po zmianie studni nie zassysała powietrza). Czy hydrofor poradzi sobie z taką odległością i utrzyma ciśnienie?. Hydrofor będzie służył głównie do podlewania. Chciałbym kupić hydrofor dobrej firmy z średniej półki, np INOX, tylko nie wiem jaki model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 30.03.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Ja mam studnie około 20 no może 30 metrów od domu. Mam pompę chyba SKA Hydrovacum. Działa bez zarzutu prawie całe moje życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts