Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

izolacja podłogi na gruncie

dżodar

Recommended Posts

zadnej folii ! 0,2,05 0 cokolwiek...

papa termozgrzewalna...

i tyle...

a jak tak sie boisz oparow dylatacje wypelnij sikaflexem

Sprawdzałem papę Icopala. Na swojej stonie internet strasznie kręcą z gruntem pod nią /Siplast Primer Szybki Grunt SBS/.

Raz żeby używać, w pomieszczeniach mieszkalnych też. W innym miejscu żeby nie używać /bo opary/ w pomieszczeniach mieszkalnych

a nawet w piwnicach , bo zwykle słaba wentylacja. Co Wy na to.?

Może jakieś propozycje innych dobrych pap i gruntów ?

w takim razie co proponujesz gdy instalacja c.w.u i kanaliza są już ułożone na chudziaku??? niestety człowiek najpierw zrobi a póżniej szuka jak powinno być zrobione :sick:

Połóż na chudziaku chociaż folię i styropian 5cm a resztę rur w kolejnych warstwach styropianu. Tak żeby nie leżało to bezpośrednio na chudziaku. Zwłaszcza instalacja c.w.u. bo kanaliza to "pół biedy".

Połóż na chudziaku chociaż folię i styropian 5cm a resztę rur w kolejnych warstwach styropianu. Tak żeby nie leżało to bezpośrednio na chudziaku. Zwłaszcza instalacja c.w.u. bo kanaliza to "pół biedy".

Tak, też już doszedłem do tego że cwu na chudziaku to nie najlepszy pomysł. Albo pomiędzy warstwami styropianu albo izolacja na rurach , jakieś 2 cm grubości. Też chyba powinno wystarczyć...

tak jak pisałem instalacja już położona, c.w.u i c.o w koszulkach ocieplających no i niestety hydraulik już je przykrył warstwą ochronną z zaprawy aby przy tynkach ich robotnicy nie deptali

czyli w moim przypadku nie ma raczej możliwości podnieść ich z chudziaka, chyba że kuć tą osłone z zaprawy i ze ściany podejścia pod krany i skracać

chyba że jakieś wyjście alternatywne?

Cholera, to nie wiem jak pomóc. Jak bym jednak próbował zbić tą zaprawę i wszystko podnieść min. 5 cm, a jeszcze lepiej to 10. Tylko niestety jest niebezpieczeństwo uszkodzenia rurek... Co to za hydraulik który położył instalacje nie pytając co z ociepleniem i jeszcze przykrył to zaprawą? :bash: Myśli że "koszulki" na rurkach to wszystko?