dżodar 11.04.2013 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 zadnej folii ! 0,2,05 0 cokolwiek... papa termozgrzewalna... i tyle... a jak tak sie boisz oparow dylatacje wypelnij sikaflexem Sprawdzałem papę Icopala. Na swojej stonie internet strasznie kręcą z gruntem pod nią /Siplast Primer Szybki Grunt SBS/. Raz żeby używać, w pomieszczeniach mieszkalnych też. W innym miejscu żeby nie używać /bo opary/ w pomieszczeniach mieszkalnych a nawet w piwnicach , bo zwykle słaba wentylacja. Co Wy na to.? Może jakieś propozycje innych dobrych pap i gruntów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 12.04.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 w takim razie co proponujesz gdy instalacja c.w.u i kanaliza są już ułożone na chudziaku??? niestety człowiek najpierw zrobi a póżniej szuka jak powinno być zrobione Połóż na chudziaku chociaż folię i styropian 5cm a resztę rur w kolejnych warstwach styropianu. Tak żeby nie leżało to bezpośrednio na chudziaku. Zwłaszcza instalacja c.w.u. bo kanaliza to "pół biedy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżodar 14.04.2013 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Połóż na chudziaku chociaż folię i styropian 5cm a resztę rur w kolejnych warstwach styropianu. Tak żeby nie leżało to bezpośrednio na chudziaku. Zwłaszcza instalacja c.w.u. bo kanaliza to "pół biedy". Tak, też już doszedłem do tego że cwu na chudziaku to nie najlepszy pomysł. Albo pomiędzy warstwami styropianu albo izolacja na rurach , jakieś 2 cm grubości. Też chyba powinno wystarczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solek68 14.04.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Połóż na chudziaku chociaż folię i styropian 5cm a resztę rur w kolejnych warstwach styropianu. Tak żeby nie leżało to bezpośrednio na chudziaku. Zwłaszcza instalacja c.w.u. bo kanaliza to "pół biedy". tak jak pisałem instalacja już położona, c.w.u i c.o w koszulkach ocieplających no i niestety hydraulik już je przykrył warstwą ochronną z zaprawy aby przy tynkach ich robotnicy nie deptali czyli w moim przypadku nie ma raczej możliwości podnieść ich z chudziaka, chyba że kuć tą osłone z zaprawy i ze ściany podejścia pod krany i skracać chyba że jakieś wyjście alternatywne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 14.04.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Cholera, to nie wiem jak pomóc. Jak bym jednak próbował zbić tą zaprawę i wszystko podnieść min. 5 cm, a jeszcze lepiej to 10. Tylko niestety jest niebezpieczeństwo uszkodzenia rurek... Co to za hydraulik który położył instalacje nie pytając co z ociepleniem i jeszcze przykrył to zaprawą? Myśli że "koszulki" na rurkach to wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts