Wirus96 31.03.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 (edytowane) Witam zamierzam wykonac wylewke pod podlogowke czyli z tego co wyczytalem w necie to:30-40cm piasku w miare rownego ubitego,folia czarna 3mm styropian 10cm,folia 2mm chociaz wolalbym taka widzialem z kubelkami wystajacymi w ktore wpina sie rurki c.o, taśma do oddzielenia scian, rurki c.o, wylewka anhydrytowa albo cementowa chyba jednak zrobe anhydrytowa bo jest to moja pierwsza wylewka w zyciu i bedzie latwiej.Mam pytanie czy anhydrytowa sie dylatuje miedzy pomieszczeniami ?bo nigdzie nie widzialem zeby to robili.Cementowa to widzialem ale mam problem bo po wylewce pojdzie stelaz na mala scianke dzialowa i pozniej juz nie zrobie dylatacji jak beton bedzie suchy wiec tam gdzie bedzie stelaz ogolnie sciana zrobic od poziomicy przez cala szerokość wylewki dylatacje ?Prosze o pomoc Edytowane 31 Marca 2013 przez Wirus96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 04.04.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 U mnie jak robili wylewkę to po wstępnym wyrównaniu, większe powierzchnie i przejścia np: przy drzwiach przecinali metalową szpachlą. Po wyschnięciu pojawiała się tam minimalna szpara, która ma pracować przy nagrzewaniu i chłodzeniu się wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jok007 04.04.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 U mnie jak robili wylewkę to po wstępnym wyrównaniu, większe powierzchnie i przejścia np: przy drzwiach przecinali metalową szpachlą. Po wyschnięciu pojawiała się tam minimalna szpara, która ma pracować przy nagrzewaniu i chłodzeniu się wylewki. Dziwny sposób, u mnie ostatnio wypełniali te szpary styropianem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faud12 14.11.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Witam, odebrałem mieszkanie z wylewką posiadająca dylatację przy scianach, jednak róznica poziomów miedzy pokojami a przedpokojem jest zbyt duża i chciałbym nadlać ok 1cm wylewki samopoziomującej do jej zniwelowania. Czy w tym przypadku konieczne będzie wykonanie ponownej dylatacji przy ścianach czy obejdzie się bez tego. Pomieszczenia około 12 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts