Jarek2 22.04.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Witam wszystkich. Jestem tu nowy i początkujący budujący. Szukam osób, ktore budują lub zbudowały dom projektu K.Matuszewskiego M-137. Liczę na kontakt, wymianę doświadczeń i uwagi osob bardziej doświadczonych. Pozdrawiam Jarek.Oto ten domek.http://republika.pl/magmi/m137.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 25.04.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Na początek polecam wątek:http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=14832&highlight= Budujący w/w projekt pewnie wiedzą o jaki chodzi ale reszta niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek2 25.04.2004 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Juz sie poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 26.04.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Ja będę budował M137w - przedstawiony w katalogu 133 projekty Muratora. W stosunku do pokazanego poniżej http://www.wlasny-dom.pl/materialy/r2_2003/m_137.swf zamiast pomieszczenia gospodarczego jest łazienka i wiata dwustanowiskowa, którą zamienię na garaż o szer. 360. Mam zamiar także powiększyć przedsionek poprzez przesuniecie łazienki w prawo.Inne zmiany to zwiększenie wysokości parteru do ok. 295 i przejscie z2w na 3w z sylikatów oraz powiękrzenie głębokości wykusza o 30cm. Pozdrawiamfilipek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek2 26.04.2004 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 No to witam Cię Filipek w klubie. Kiedy startujesz? Ja zaczynam się starać o pozwolenie. Też planuję trochę ścianki poprzestawiać i okna na górze z 4 wąskich 2 szersze. Łazienka u gory podobnie. Bez garażu. Miałeś może okazję widzieć już zbudowany taki dom? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 26.04.2004 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Też dopiero startuję. Na razie mam działkę i projekt.Domek widziałem wybudowany. Nie bardzo wyobrażam sobie, jak chcesz zamienić 4 okna na 2, przecież tam są 3 pomieszczenia (chyba, że któreś sklejasz). Poza tym te okienka dodaja uroku. filipek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek2 26.04.2004 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Masz rację że wygląda ładniej z tymi wązkimi, ale rezygnując z pom. gospodarczego na gorze po co mi dwa okna w łazience. Tak wogóle to jesteś dalej niż ja bo dopiero jutro idę do notariusza "po działkę". Gdzie (w jakiej miejscowości) widziałeś ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek2 26.04.2004 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Tak się zastanawiam, że pogłębienie wykuszu to całkiem niezły pomysł i balkonik trochę większy. Czy pytałeś o zgodę autora projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 26.04.2004 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Właśnie ze względu na balkonik pomyślałem o powiększeniu wykusza.Przed zakupem projektu przesłałem autorowi listę, co chciałbym zmienić.Wszystkie uwzglednił i przysłał mi projekt z listą zmian na które wyraża zgodę. Domek widziałem w Markach pod Warszawą. filipek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts