Pulse 01.04.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Mam kominek przy kuchni, komin do ktorego bedzie podlaczony kominek ma swoj kanal wentylacyjny.W projekcie jest nastepujaco, kuchnia pod kanal grawitacyjny, okap w odzielny kanał. Zastanawia mnie czy w takim ukladzie komin powinien byc z wentylacja czy moge z niej zrezygnowac (dwaloby mi to 18cm). W projekcie jest wyjscie na kratke wentylacyjna, tyle ze bedzie to juz druga kratka w bardzo bliskim sasiedztwie. Robic ja czy odpucic i zastosowac komin bez kanalu wentylacyjnego? Załączam rzut (dwa kanaly wentylacyjne z lewej ida na wentylacje gory).https://dl.dropbox.com/u/45109520/komin%20z%20went%20czy%20bez.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 02.04.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Co rozumiesz pisząc, że "da Ci to 18 cm"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 02.04.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) 1. Jeśli twój kominek (JAKI to kominek ) nie jest naprawdę szczelny (powietrze do spalania z zewnątrz), to nie możesz tam mieć okapu kominowego, tylko pochłaniacz! 2. Skąd okap będzie brał powietrze (czy jest tam jakiś dodatkowy odpowiednio duży nawiew)? Jeśli takiego nawiewu nie ma, to będzie ciągnął zimne powietrze z kratki (kratek). Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 03.04.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Mam kominek przy kuchni, komin do ktorego bedzie podlaczony kominek ma swoj kanal wentylacyjny. W projekcie jest nastepujaco, kuchnia pod kanal grawitacyjny, okap w odzielny kanał. Zastanawia mnie czy w takim ukladzie komin powinien byc z wentylacja czy moge z niej zrezygnowac (dwaloby mi to 18cm). W projekcie jest wyjscie na kratke wentylacyjna, tyle ze bedzie to juz druga kratka w bardzo bliskim sasiedztwie. Robic ja czy odpucic i zastosowac komin bez kanalu wentylacyjnego? Załączam rzut (dwa kanaly wentylacyjne z lewej ida na wentylacje gory). https://dl.dropbox.com/u/45109520/komin%20z%20went%20czy%20bez.jpg ja bym zrezygnował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts