Radiowiec 02.04.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Witajcie, mam prośbę o konsultację takiego pomysłu Otóż mam na poddaszu użytkowym wyłaz dachowy. Niestety, przyoszczędziłem i mimo, że ma 2 szyby, to skrapla się na nim woda i wyraźnie czuć od niego chłód. Chcę zatem wymienić ten wyłaz na zwykłe okno dachowe - zależy mi na doświetlaniu klatki schodowej. Czy będzie z tym jakiś techniczny problem? Mam wyłaz Velta 1000, z tego, co widzę, to ma on kołnierz. Wymiar 45x73 lub 45x55 - nie pamiętam dokładnie. Dekarz musi wymontować cały wyłaz, założyć nowy kołnierz i wstawić okno, czy kołnierz może zostać? Słowem - czy cała operacja jest skomplikowana na tyle, że zrujnuje mi pokrycie dachu? Pozdrawiam, Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.04.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Czym masz kryty dach? Wyłaz ma kołnierz zintegrowany więc w miejsce wyłazu wstawia się okno z kołnierzem np. 78x98 i bez problemów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radiowiec 02.04.2013 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Dach kryty ceramiką. Czyli rozumiem, że muszę kupić okno plus kołnierz? Panie Andrzeju, czy są dostępne okna w tak małych rozmiarach? Nie mogę zamontować większego, bo mam już obrobione od środka wnęki gipsokartonem. Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.04.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 A jaki to problem obrobić wnęki od nowa? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts